HCB Karviná
Reprezentace
út 1.6.2010 | www.chf.cz

Dorostenci na ME proti Islandu, Švýcarsku a Slovinsku

Po úspěšném tažení kvalifikační skupinou o postup na ME v Černé Hoře se mohl tým reprezentace dorostenců těšit na los základních skupin šampionátu. Ten přisoudil českému celku tři protivníky v základní skupině.

Los základních skupin ME dorostenců 2010 proběhl v sobotu v rámci setkání EHF a národních federací, který se uskutečnil u příležitosti final four Ligy mistrů v Kolíně nad Rýnem. Šestnáct týmů, mezi kterými byl samozřejmě i organizátor Černá Hora, bylo rozděleno do čtyř výkonnostních košů:

Koš 1: Německo, Dánsko, Slovinsko, Norsko
Koš 2: Chorvatsko, Španělsko, Srbsko, Švýcarsko
Koš 3: Slovensko, Černá Hora, Švédsko, Island
Koš 4: Česko, Rusko, Polsko, Portugalsko

Dorostenecký šampionát začíná 12. srpna, kdy bude na programu zároveň slavnostní zahájení ME. Základní skupiny skončí po třech zápasech každého celku 15. srpna a následně budou celky rozděleny do dvou fází - horní pavouk o 1.-8.místo a dolní pavouk o konečné 9.-16.místo. O novém dorosteneckém šampiónovi bude jasno 22. srpna, kdy jsou na programu finálové zápasy.

A kdo se tedy postaví proti sobě v základních skupinách? Na české házenkáře, kterým se podařilo postoupit před týdnem z kvalifikační skupiny v Dánsku, se postaví Slovinsko, Švýcarsko a Island.

Rozlosování základních skupin

Skupina A: Norsko, Chorvatsko, Švédsko, Polsko
Skupina B: Dánsko, Srbsko, Slovensko, Rusko
Skupina C: Německo, Španělsko, Černá Hora, Portugalsko
Skupina D: Slovinsko, Švýcarsko, Island, ČESKO