HCB Karviná
Reprezentace
po 14.1.2002 | Michal Berg

V reprezentaci šest hráčů Karviné

V reprezentačním týmu České republiky, který na konci týdne odlétá na evropský šampionát do Švédska, bude mít náš klub šest zástupců. Ovšem pouze v tom případě, že se podaří do 16.ledna vyřídit české občanství pro Alexandra Radčenka. Radčenko by byl pro český tým velkou posilou, ovšem stále nemá český pas. "Děláme pro to všechno monžé i nemožné, ale vše zavisí jen na dobré vůli úřadů. Na něco, na co jsou zákonné tříměsíční lhůty, jim dáváme pár dní," uvedl k tomuto problému karivnský sekretář Libor Kulig.

I bez Radčenka jsou v národním týmu hráči Karviné, dva hrají na křídle - Kamil Heinz a Tomáš Laclavik, do branky se postaví Miloš Slabý a Martin Galia a na spojce nastupuje Roman Farář.

Nominace na ME ve Švédsku
Brankáři: Jan Štochl (Plzeň), Miloš Slabý (Baník Karviná).
Křídla: Tomáš Laclavik (Karviná), Karel Nocar (Plzeň), Jan Filip (Nordhorn/Něm.), Kamil Heinz (Karviná).
Pivoti: Pavel Štefan (Frýdek-Místek), Martin Šetlík (Ivry/Fr.).
Spojky: Vladimír Šuma, Alois Mráz (oba Solingen/Něm.), Roman Farář (Karviná), Milan Berka (Frýdek-Místek), Jaroslav Zemánek (Dukla Praha), Alexandr Radčenko (Karviná).
Náhradníci: Filip Jícha (Dukla), Michal Kraus (Frýdek-Místek), Daniel Čurda (Plzeň), Martin Kovář (Frýdek-Místek), Petr Hrubý (Dukla) a Martin Galia (Karviná).