HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 15.8.2010 | Ivo Dudek

Obsadili jsme čtvrté místo

V utkání o třetí místo jsme podlehli francouzskému Chambery 30:33 i když ještě tři minuty před koncem byl stav 27:27. Koncovka ale lépe vyšla soupeři a vybojoval tak na turnaji třetí místo. Prvenství vybojovalo podle předpokladů Lemgo, které si ve finále poradilo se Silkeborgem 27:21.
Aktualizováno....

HCB OKD Karviná – Chamréry Savoie Handball 30:33

Tak jako v semifinálovém utkání proti Lemgu, tak i v utkání o 3. místo jsme zaspali začátek utkání. Než se naši hráči rozkoukali, tak na ukazateli svítila 8 min. a stav 7:2!! Francouzský důraz v osobních soubojích platil na naše hráče a vypadalo to, že se s jejich rychlou a agresivní hrou nedokážeme vypořádat. Následně došlo ke změně obrany, kdy jsme začali hrát osobní obranu na soupeřova nejlepšího střelce Damira Bičaniče (8 branek). Do 20 min. se nám pestrou a agresivní obranou dařilo soupeře přinutit k několika chybám, vyrovnat hru a snížit hrozivý stav na rozdíl 2 branek (12:10). V tom přišlo až příliš přísné vyloučení Hanische na 2 min., což znamenalo čtyřbrankovou šňůru Francouzů na 16:11 a následný poločasnový výsledek 19:13
Po přestávce přišel na palubovku jiný tým. Prospěla nám změna obrany na 6:0 a náš tým agresivní obranou nutil Francouze k chybám a nedovoloval jim v určitých fázích vůbec vystřelit na branku. Francouzům se podařilo především v této fázi utkání nashromáždit enormní množství technických chyb (za celý zápas 20) a tím dovolit našemu mužstvu snižovat z brejků postupně, až na stav 24:24 (45 min.). Poslední čtvrtinu zápasu jsme se přetahovali o jednobrankové vedení až do stavu 27:27, kdy nás opět postihl herní výpadek. Neproměnili jsme 2 trháky za sebou a následná ztráta 4 útoků bez zakončení znamenala konec šancí na lepší konečný výsledek.

Sestava Chambéry: Grahovac, Busselier 7, Both, Capella, Nocar 2, Paturel 2, Gille 1, Savrina 5, Basic 4, Calandre, Paty, Massot, Petrez, Bicanic 8

Sestava HCB OKD: Drapal, Lefan, Adamík, Hanisch, Vančo 5 , Sliwka 3, Chudoba 1 , Balwas 3, Hanták 4, Kružík 5, Mrózek 3, Požárek 2, Kalous 2, Pindej, Monczka, Lyzwa 2.

Vyloučení 5:4

Konečné pořadí turnaje:

1. TBV Lemgo
2. Bjerringbro – Silkeborg
3. Chambery
4. Banik Karvina
5. Tatabánya Carbonex KC
6. Pick – Szeged

Foto Foto: www.carbonexkc.hu