HCB Karviná
Liga mistrů
po 3.12.2001 | Makůvka

Farář: ”K vítězství chyběl jen Titkov”

Kapitán jak se patří, takový je karvinský házenkář Roman Farář, v utkání se slovinským Celje se bil jako lev. Dal jen tři góly, ale všechny v posledních minutách hry (28:27, 30:29 a 31:31).


Dvakrát skóroval z pozice pivota, kam zaskočil za vyloučeného Titkova, jednou se prosadil ze svého místa na spojce. Obranou soupeře se probil při dvojnásobném oslabení. Nestačilo to. A Farář byl první, kdo zklamaný a skleslý tým znovu burcoval a psychicky zvedal. "K vítězství nám chyběl Titkov, jeho vyloučení bylo klíčové," říká Roman Farář. "Měli jsme velkou šanci, škoda."

V prvním poločase jste hráli skvěle, utekli jste až na šestibrankový rozdíl...
"Hodně jsme se připravovali na brankáře Periče, ten nám ve Slovinsku dělal největší problémy. Chytal sice opět dobře, ale proměňovali jsme šance a nakonec jej vyhnali z brány. Bohužel na konci nás pro změnu vychytal jeho náhradník."
Výborný byl v první půli i váš gólman Martin Galia...
"Podržel nás, hlavně díky němu jsme utekli. Bez něj jsme klidně mohli znovu prohrát o deset. Brankář je ale jen jeden článek týmu."
Co se tedy stalo po přestávce?
"Celje nás rozstřílelo přes spojky. Ty byly ve druhé půli vynikající. Právě tady nám Andrej Titkov chyběl. Nešlo odhadnout, odkud rána přijde, nebezpečné byly všechny tři spojky. Navíc nám rychle docházely síly.
Šance na postup ze skupiny je mizivá, ale je. Cítíte to tak?
"Mnohem lépe je na tom teď španělský Leon, třikrát hraje doma. Ještě to ale zkusíme."