HCB Karviná
Rozhovory
čt 14.10.2010 | Týdeník Horník

Marek Vančo z HCB OKD čekal po pěti úvodních zápasech sezony lepší bilanci

KARVINÁ – Extraligoví házenkáři Karviné mají za sebou pětici úvodních utkání nové sezony. Jak je s nimi spokojen odchovanec HCB OKD Marek Vančo, jeden z mladíků, kteří se dokázali natrvalo prosadit do prvního mužstva?

„Já osobně jsem to čekal lepší. Představoval jsem si spíše plný počet, protože i v Zubří, kde jsme prohráli, se dalo zvítězit. A dnešní remíza je rozhodně škrt přes rozpočet. Máme v soutěži nejkvalitnější kádr, nejkvalitnější podmínky a měli bychom to potvrzovat,“ usuzuje křídlo karvinského celku Marek Vančo. Nejlepší podmínky k tréninku mají v Karviné především proto, že generálním partnerem klubu je společnost OKD. Přesto v posledním domácím utkání Baník jen remizoval 27:27 s Lovosicemi. „Po tom průběhu je to pro nás určitě zklamání, i když jsme mohli i prohrát. Na začátku to ještě šlo, jenže soupeř se v závěru půle dotáhl, dostali jsme pár rychlých gólů a ve druhé části už to bylo vyrovnané. Asi jsme Lovosicím rozchytali gólmana, vůbec se nám v koncovce nedařilo,“ ohlížel se za remízovým domácím zápasem talentovaný hráč HCB OKD.

Baník věděl, že Lovosice budou jedním z těch těžších soupeřů v lize a že je důležité neztrácet doma body. „Připravovali jsme se hlavně na rozehrávače Berku. Toho jsme uhlídali, ale nepokryli jsme Motla. Místo toho jsme ve druhé části zbytečně sólovali. Nevím, proč to kluci brali na sebe, když jsme předtím třikrát zahráli balon do lajny a vyšlo nám to,“ poukázal Marek Vančo na individuální akce spojek, kterým se v tomto zápase vůbec nedařilo. Jejich slabá střelecká potence měla za následek, že hosté ze severu Čech vycítili velkou šanci na horké půdě v Karviné bodovat. „Druhých třicet minut, to byl asi náš nejhorší poločas v sezoně,“ uznal Vančo.

V tomto týdnu čekají Karvinou hned dva duely. Ten první hrála včera v Kopřivnici (vyhráli jsme 33:27), v neděli hostí od 10.30 hodin nevyzpytatelný Jičín. „Je třeba zvládnout tento týden a pak se doufám zase odrazíme k lepším výsledkům. Do konce první části nás už kromě Plzně čekají jen relativně lehčí soupeři. Snad se zase nakopneme. Jen si potřebujeme vyříkat hlavně to, abychom nehráli každý sám na sebe, ale kolektivně. Tak se hrálo před padesáti lety, dneska už ne,“ uzavřel Vančo.