HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 27.10.2010 | Týdeník Horník

Libor Hanisch je za šanci rád

KARVINÁ – Kvalitní líheň mladých házenkářských talentů klubu HCB OKD Karviná je v Česku již proslulá. Zásluhu na tom má bezesporu i společnost OKD, hlavní partner klubu, který hráčům pomáhá vytvářet takové podmínky, aby z nich vyrostli špičkoví borci.

Karvinské fanoušky jistě těší fakt, že šanci v prvním mužstvu dostávají místní hráči a při současné celosvětové ekonomické krizi se rozhodnutí jít cestou vlastních odchovanců jeví jako nanejvýš rozumné.

Jedním z takových hráčů, kteří již plnohodnotně zapadli do Atýmu trenéra Jozefa Hantáka, je Libor Hanisch, robustní pivot, který bezmála rok koketuje s áčkem Baníku a od nové sezony je stabilním členem defenzivy.
„To, že letos dostanu hodně šancí v áčku, jsem začal tušit v letní přípravě, kdy jsem vedle Romana Požárka a nové posily Davida Kalouse dostával stejnou porci času,“ vybavuje si začátky letní přípravy devatenáctiletý pivot. Zatím jej mohou fanoušci sledovat v akci jen při čištění prostoru před vlastním brankovištěm.
„Takhle jsme se dohodli s trenérem. Bylo domluveno, že šanci v útoku bych dostal až proti slabším soupeřům. Otázkou je, kdo to ti slabší soupeři vlastně jsou. Extraliga je letos hodně vyrovnaná,“ přemítá Hanisch.
Zaútočí si tak aspoň za juniorku HCB OKD v první lize. „To je také mužská soutěž, i když pomalejší a méně dynamická. Zase tady ale natrefíte na spoustu zkušených bývalých extraligových borců, kteří vás svým způsobem mohou na extraligu připravit,“ konstatuje.
Pro pivota je velice důležitá kooperace se spojkami. S kým se Liborovi spolupracuje nejlépe? „To se nedá přesně říct. V juniorce se už všichni známe z mládežnických let, takže tam se domluvím se všemi,“ usmívá se odchovanec Baníku, který měl o svém postu pivota prakticky jasno už od raného dětství.
„Začal jsem na spojce, ale neměl jsem takovou rychlost. Zato jsem byl vždycky nejvyšší a nejtěžší. Na pivota mě šoupli už někdy v mladších žácích a už jsem tam vydržel,“ směje se. Má pravdu - vydržel a hlavně to dotáhl na soupisku áčka. „Ještě kdybychom měli o fous lepší výsledky. To bych pak byl úplně spokojen,“ uzavírá talent karvinské mládežnické líhně.