HCB Karviná
Reprezentace
po 1.11.2010 | Redakce

I dorostenci měli reprezentační přestávku.

Požádali jsme proto Jardu Hudečka, který je asistentem trenéra reprezentačního výběru této věkové kategorie, aby pro vás zhodnotil jak probíhala tato akce, a jak byli trenéři se soustředěním spokojeni. Ten se, jako vždy, v tomto článku o své postřehy a dojmy s námi a tudíž i s vámi, rád podělil.

V období 25. 10. - 29. 10. 2010, proběhl kontrolní sraz reprezentace do 18 let. VT se uskutečnil v Hustopečích u Brna a posloužil nám k ověření výkonnosti nových hráčů, které jsme pozvali.

Z nových tváří to byli> Skopal - levá spojka (Zubří - nyní SCM Dukla), Petrovský - pivot (FM), Poloz - pravé křídlo (Zlín - nyní SCM Zubří), Václav - levá + střední spojka (SCM Zubří).

Družstvo absolvovalo 8 TJ a 3 přátelská utkání. Cílem bylo zjistit jak noví hráči zapadnou do kolektivu a jak se adaptují i v samotné hře. Již v úterý jsme sehráli první utkání s domácím družstvem, které hraje na špici II. ligy. V utkání dostali šanci všichni hráči a po velice dobrém výkonu jsme zvítězili 41 : 32 (20:13).

Ve středu naši hráči nastoupili proti Novému Veselí, které hraje I. ligu. Utkání bylo hráno ve vysokém tempu a mělo opravdu i vysokou kvalitu. Naši hráči se proti výborně hrajícímu Veselí dokázali prosadit a vyhráli 37 : 29 (17:16). Z našich hráčů se v utkání nejvíce střelecky prosadil Mlotek 8/2, Krahulec 2 a Užek 2 branky.

Ve čtvrtek za námi přijelo extraligové družstvo z Přerova. K našemu milému překvapení si naši hráči dokázali poradit i s tímto velice silným a zkušeným družstvem. Hráči i přes únavu vydolovali poslední zbytky sil a bojovali o vítězství až do posledního hvizdu. V utkání již pro zranění nemohli startovat Babák a Mlotek na středních spojkách! Jejich úkolu se velice dobře zhostili Sýkora a Václav. Po opravdu dobrém výkonu jsme dokázali ve druhém poločase zlomit odpor soupeře a vyhráli 28 : 26 (10:13).
Z našich hráčů se střelecky prosadil jen Užek 2 branky.

Tento sraz dokonale prověřil schopnosti všech hráčů. Musíme si uvědomit, že naši hráči každý den před utkáním absolvovali 2 TJ! Únava stoupala a náročnost utkání rovněž. Záměrně jsme volili soupeře od nejlehčího, po nejsilnějšího! Hráči se nepoddali únavě a v každém utkání si hrábli až na samotné dno svých fyzických i morálních sil. Z tohoto pohledu splnil tento sraz 100% naše představy a noví hráči nás svými výkony i přístupem přesvědčili o oprávněnosti jejich nominace.

Nyní má reprezentační družstvo volno a sejde se až v příštím roce. Máme tedy čas hráče nadále sledovat v mistrovských utkáních a případné nové talenty opět vyzkoušet na dalších srazech.

Zpracoval Hudeček Jaroslav.