HCB Karviná
Zápasy
ne 7.11.2010 | Ivo Dudek

Souboj s Hranicemi jsme zvládli

Zápasové menu

Dnešní velice důležité utkání jsme zvládli ale nebylo to vůbec lehké. V dresu soupeře se objevila řada hráčů, kteří prošli naším klubem a tak o motivaci nebyla nouze. Koncovku jsme ale měli lepší my a tak jsme po zásluze získali další dva body ze zápasu s týmem, který by neměl chybět v první šestce po dlouhodobé části.

Do utkání jsme nastoupili lépe než hosté. V celku hladce jsme získali čtyřbrankové vedení a do cca 25 minuty jsme měli utkání pod kontrolou. dařila se nám hra dopředu, i obrana fungovala dobře. K dobrému výkonu se rozehrál navrátilec do sestavy Ján Faith, který dal 4 branky ze čtyř pokusů, na spojce proměňoval své pokusy Petrovský a k výborný výkon podával zejména Marek Vančo. Ten byl všude - bránil, získával míče, proměňoval brejky. Bohužel poslední pět minut první půle se nám nevydařilo, hosté se dotáhli na rozdíl pouhých dvou branek a do druhého poločasu se nastupovalo za stavu 12:10.

A ten jsme nezačali vůbec dobře. Hosté rychle vyrovnali a my jsme začali kupit technické chyby. Zejména spolupráce spojek nám nevycházela. Hráčům padaly míče a nabízeli jsme tak hranickým možnosti ke skórování. Ze spojek jsme už vůbec nehrozili, Faithovi se taky přestalo dařit, když jej v krátké chvíli vychytal dvakrát za sebou výborný Kučerka. Trenér se snažil točit sestavou ale nic nepomáhalo. Hosté šli dokonce v 17 minutě poprvé do vedení na 17:16!

Tehdy trenér sáhl k nečekanému tahu. Na pravou spojku, kde se nedařilo Lyžwovi dal Chudobu a ten se mu za tuto příležitost odvděčil dobrým výkonem. Hrozil z dálky, když zaznamenal v krátkém sledu dvě branky a rovněž mu vyšla přihrávka na Kalouse do pivota. Ten tuto přihrávku využil ke vstřelení branky a to byl vlastně jediný gól z pivota, který našim hráčům dovolil Kučerka. Do té doby jim všechny šance likvidoval!

Šňůrou pěti branek v řadě jsme tak odskočili na 22:18 a tento náskok jsme udrželi do konce. Nejlepším naším střelcem a nejlepším hráčem zápasu se stal Marek Vančo, který podal opravdu výborný výkon.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jan Hegar (Hranice): Domácí se postupně dostávají do herní pohody což dokázali v posledních dvou utkáních. Nenastoupili jsme do utkání dobře. Přes to, že hráči velmi bojovali, nehráli jsme zejména v útočné činnosti dobře. Za poločas jsme dali jen 10 branek! Druhý poločas byl lepší, hrál se vyrovnaný zápas. Rozhodlo se mezi 20 a 25 minutou, kdy jsme neproměnili řadu šancí a domácí toho využili k získání rozhodujícího náskoku. Přes to, že nás držel Kučerka a obrana fungovala nás pohřbil špatný útok.

Jozef Hanták (HCB OKD): Chtěl bych poděkovat hráčům, že svou bojovností zápas dotáhli do vítězného konce. Dá se říct, že jsme se málem porazili sami, když jsme zaznamenali 20 technických chyb! Prvních 25 minut jsme měli zápas pod kontrolou. Pak jsme zbytečnými chybami dovolili hostům aby se dotáhli na dvoubrankový rozdíl. A od začátku druhé půle jsme kupili jednu chybu za druhou. V dalším průběhu druhého poločasu ukázalo družstvo, že má sílu a když se jednomu nedaří, tak zabere druhý. Museli jsme zkusit postavit na pravou spojku Chudobu, protože Lyžwovi se nedařilo a tento tah se ukázal pro družstvo prospěšný. Radim hrozil z dálky, hra se zrychlila. Na můj vkus padlo málo branek, ale to právě jde na vrub těm technickým chybám. Na druhou stranu obrana v čele s Romanem Farářem pracovala dobře.

Fotogalerie