HCB Karviná
Rozhovory
po 8.11.2010 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Lubomír Drápal: Přichází pekelný měsíc

Karviná – Svými zákroky držel házenkářský Baník nad vodou. Slovenský gólman Lubomír Drápal v nedělním dopoledni prokázal, proč jej klub HCB OKD před sezonou angažoval. Zachytal famózně a jeho tým porazil Hranice 24:20.

„Dá se říci, že to byl po delší době nejen můj osobní, ale velmi kvalitní výkon celého mužstva. Myslím, že i fanouškům se házená mohla líbit, zápas byl dramatický, bojovný. Jen ty technické chyby celkový dojem trochu kazily,“ připomněl Drápal nešvar české extraligy.

Dostal jste jen dvacet gólů, to je skvělá vizitka, co na ni říkáte?
Těší mě to, ale důležité jsou ty dva bodíky. Proti Hranicím se budou počítat. Celý tým se dneska v obranné činnosti vytáhl, není to jen moje zásluha.

Čekali jste tak těžký zápas?
Ale ano, věděli jsme o kvalitách Hranic i o tom, že už venku dokázaly překvapit. I u nás se celkem držely.

Mohla hrát nějakou roli skutečnost, že jste na rozdíl od Hranic hráli zápasy i v reprezentační přestávce?
Tam jsou pro a proti. Nejspíš jsme mohli být vyhranější, díky těm zápasům jsme nevypadli z tempa, ale Hranice zase regenerovaly, odpočinuly si a mohly potrénovat.

A vy jste jakým typem hráče? Vyhovuje vám spíše zápasový zápřah nebo volno, proložené tréninky?
Každý hráč chce asi hrát zápasy, jenže kvalitní trénink je také důležitý. Bez něj se v těžké sezoně neobejdete. Je to od každého něco.

Po předchozích domácích ztrátách s týmy, které nejspíš budou figurovat ve skupině o titul, jste už asi potřebovali naplno bodovat, že?
Ano, ty ztráty s Lovosicemi i Jičínem byly nepříjemné, další výpadek už jsme si prostě nemohli dovolit. Letos se počítá každý bodík. Proto jsme rádi, že jsme Hranice dokázali porazit. Mohli bychom se tím odrazit k nějaké dobré sérii.

Čeká vás těžký měsíc...
To bude pekelný měsíc. Evropský pohár s Mariborem, další klíčové bitvy s Plzní a Duklou o titul. Nebude to jednoduchá práce, ale začátek se vydařil, Hranice padly, tak nám to teď snad pomůže.

Které z těch nejbližších zápasů pro vás budou více důležité a dají se vůbec nějak rozlišit?
Co se týče ambicí, máme jen ty nejvyšší, vždyť hrajeme za Karvinou. Proto bych to vůbec nerozlišoval, pokusíme se uspět na obou frontách.

A kdyby vám někdo nabídl postup v poháru přes Maribor na úkor bodových ztrát v extralize. Bral byste to?
Ne (smích), myslím, že máme takovou kvalitu, že můžeme přes Maribor projít do dalšího kola a poradit si při tom i v extralize. Stěžejní pro nás bude, jak se dokážeme na ty zápasy připravit po mentální stránce, protože náš tým má velkou kvalitu.

A zdá se, že se po tom nemastném neslaném začátku i chytil, co myslíte?
To je jen dobře. Odehráli jsme teď vítězná a celkem i vydařená utkání. Mohlo by se to pozitivně promítnout do dalších zápasů. Už jsme se snad rozstříleli a také v obraně to začíná klapat. Musíme si přát, aby nám to vydrželo co nejdéle.