HCB Karviná
Rozhovory
út 9.11.2010 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Nejlepším hráčem zápasu byl Marek Vančo

Karviná – Extraligoví házenkáři Karviné zvládli v domácí soutěži jeden z klíčových zápasů v boji o titul, což budou utkání s týmy v první šestce tabulky. Hranice by v ní neměly chybět a právě tohoto soupeře Baník v neděli porazil 24:20. Zásluhu na tom měl nejlepší střelec domácích i celého zápasu Marek Vančo.

Další z karvinských odchovanců si v letošní sezoně nasadil laťku hodně vysoko. Hraje opravdu výborně a pokud ve svých výkonech hodlá pokračovat, nejspíš jej klub v brzké době vyprovodí do nějaké zahraniční soutěže.

„Tak to ještě nevím, žádná konkrétní nabídka mi na stole neleží, ale pokud by se objevila, rozhodně to uvážím,“ směje se rychlonohý mladík karvinského klubu. „Zatím jsem tady ale spokojený,“ dodává, aby snad někdo nepojal podezření, že chce Karvinou opustit.

Baník v neděli ne po zrovna přesvědčivém představení udolal překvapení podzimu z Hranic. „Důležité jsou ty dva body. Na utkání jsme se hodně těšili, za Hranice hraje dost Karviňáků, takže to bylo z tohoto pohledu pro nás hráče zajímavé. Už víc než dva týdny jsme se navzájem špičkovali, posílali smsky,“ prozradil Vančo.

Podle něj se jednalo o divácky atraktivní zápas s velkým nasazením na obou stranách. „Já bych řekl, že se na to dalo koukat. Tedy až na ty technické chyby, které ve značné míře stále produkujeme. Máme jich v průměru přes sedmnáct na utkání a to je strašně moc. Musíme to stlačit na šest, sedm chyb,“ míní.

Zápas Karviné sledoval v hledišti i reprezentant Jan Sobol. Mohl by Vančovi jako křídelník sloužit za příklad? „On sice hraje na opačné straně hřiště než já, ale bylo by dobré jej napodobit aspoň v jeho zahraniční zkušenosti," připouští Vančo a pro zajímavost dodává, že jeho vzorem je spíše proslulý Dán Christiansen. „A taky Tomek Heinz. Od něho se mám ještě stále co učit," dodává vážně.

V sobotu čeká na baníkovce bitva s Plzní. Vnímá ji karvinský štírek jako vrchol podzimu? „V české lize ano, ale jako vyvrcholení první poloviny sezony bereme spíše evropský pohár se slovinským Mariborem. Na ten se těšíme a chtěli bychom postoupit," přibližuje Vančo duely v PVP.