HCB Karviná
Zápasy
ne 14.11.2010 | Ivo Dudek

S Plzní jsme vyhráli a zůstáváme v čele Zubr Extraligy

Zápasové menu

V pro nás netradičním čase jsme hráli utkání jedenáctého kola Zubr extraligy. Hostili jsme v něm hosty s Plzně, kteří určitě patří výkonnostně do horních pater tabulky. Poslední dvě utkání ale hosté ztratili v posledních minutách a tak se dalo čekat, že to nebudou chtít opakovat.

Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře. Opakovala se totiž situace z předešlých utkání - dělali jsme hodně zbytečných technických chyb. Soupeři se toho samozřejmě snažili využívat ke skórování, ale proti tomu byl dnes znovu výborný Lubomír Drápal v naší brance. Chytal opravdu dobře, hráče soupeře musel chvílemi přivádět k zoufalství a velkou měrou pomohl k tomu, že přes zmíněné chyby, které jsme dělali v útoku, byl v poločase vyrovnaný stav.

Je ale třeba říct, že všichni hráči bojovali a někdy předváděl náš tým opravdu pohledné kombinační akce. Se začátkem druhého poločasu jsme trochu zpřesnili hru a i díky tomu jsme získávali mírně navrch. Trenér Hanták nasadil na Bečváře osobní obranu, které se dobře zhostili opět výborně hrající Vančo. S blížícím se koncem jsme si vytvořili tříbrankový náskok a ten se hostům už jen podařilo stáhnout na konečný rozdíl jediné branky. My jsme tak potvrdili první pozici v tabulce a hosté odešli po třetí za sebou z palubovky poraženi o jedinou branku!

Teď máme před sebou sobotní utkání Poháru vítězů poháru ve Slovinském Mariboru, na které se už celý tým těší.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vladimír Haber (Plzeň) - Potřetí budu opakovat totéž. V první půli neproměníme gólové šance, pak nakupíme technické chyby a postavíme soupeře na nohy. Tohle byla přesná kopie našich předchozích utkání. Ani v jednom utkání jsme nebyli horší, ani dnes ne, ale holt se sami připravujeme o důležité body. Máme body z povinných zápasů, ale neuhráli jsme nic navíc. To znamená, že jsme prohrávali s týmy z první šestky. V odvetách nás čeká zatraceně těžká úloha. Jinak přeji domácím hodně úspěchů ve Slovinsku. Je dobře, že Karviná hrává pravidelně evropské poháry. Hráčům to jistě přináší spoustu dobrých zkušeností a pomůže jim to v dalším růstu.

Jozef Hanták (HCB OKD): Hrálo se rychlé, dramatické utkání. Je pravda, že hráči dělali technické chyby nicméně právě ta bojovnost a dramatičnost utkání tento fakt určitě vyvážila a divákům se utkání určitě muselo líbit. Teď už myslíme na pohár CWP. Naše šance vidím 50 na 50. Soupeře jsme sledovali na videu i osobně v Mariboru, víme, co by na něj mělo platit. Pokud zopakujeme dnešní výkon plný nasazení a obětavosti a minimalizujeme technické chyby v útoku, máme slušnou pozici zahrát si poháry i po zimní přestávce