HCB Karviná
Evropské poháry
čt 25.11.2010 | Týdeník Horník

Dotlačí diváci Baník k postupu?

Poslední český zástupce v pohárové Evropě – házenkáři HCB OKD Karviná – potřebují opět pomoc svých věrných fanoušků. Lídr extraligové tabulky z Karviné vstoupil o víkendu do třetího kola Poháru vítězů pohárů. Ve slovinském Mariboru prohrál s místním Branikem 22:28, když ještě čtvrthodinu před koncem držel nadějný výsledek 22:22.

V nedělní domácí odvetě tak bude Baník dohánět šestigólové manko a spoléhá přitom zvlášť na pomoc karvinských diváků, s nimiž v zádech již doma dokázal porazit nejednoho silného soupeře v rámci evropských pohárů. I do Mariboru přijela házenkáře podpořit skupinka nejvěrnějších fanoušků. Kolik jich přijde povzbudit Baník v neděli?

„Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby jich přišlo co nejvíce. V loňském roce nás doma dotlačili k výhře nad silnou rumunskou Rešitou, a teď je před námi možnost postupu do dalšího kola. Bude to těžké, ale není nemožné soupeře vyřadit. Doma si na něj věříme,“ ujistil hrající sekretář klubu a karvinská legenda Roman Farář.

Baníkovce čeká náročná úloha, neboť jim ve Slovinsku notně zavařila nepodařená poslední čtvrthodina zápasu, ve které nedali ani gól. O to samé, jen v obráceném gardu, se nyní budou muset pokusit doma. Pokud nechtějí soupeře vyloženě přestřílet. „S pomocí našich diváků by se nám ale mohlo podařit dostat soupeře pod tlak a vyhrát potřebným rozdílem. Musíme dát do utkání úplně všechno, i když máme v nejbližších dnech náročný program,“ upozorňuje Farář. Nedělní zápas začíná v karvinské hale házené v 10.30 hodin.