HCB Karviná
Český pohár
st 1.12.2010 | Redakce

Dnes budeme hrát ve Frýdku Místku

V 19 hodin večer budeme hrát ve FM čtvrtfinále Českého poháru s domácím týmem. Utkání poháru bývají nevyzpytatelná, jak se ostatně o tom včera přesvědčily družstva Dukly a Lovosic, kterým překvapivě vystavily stopku týmy Třeboně a Plzně. Věřím, že my podobné překvapení nepřipustíme.

Čtvrtou čtvrtfinálovou dvojicí jsou týmy Prahy 4 a Zubří. Druholigová Praha 4 postoupila v osmifinále bez problémů přes extraligové Brno a postarala se tak o překvapení. Když se ale podíváme na soupisku tak zjistíme, že to možná až tak velké překvapení nebylo. Hrají tam totiž sami zkušení a ostřílení borci. Např. Pavel Pauza, Daniel Čurda, Jiří Kubec, Martin Půta atd.

Takže ani zraněními oslabené Zubří nemusí mít cestu do finálového turnaje jednoduchou. Třeba se nám rýsuje velmi překvapivé složení Final four.

Podrobnosti o prvních dvou zápasech ze stránek svazu:

První dva týmy Extraligy v poháru končí

První dvě čtvrtfinálová střetnutí dnes byla sehrána v soutěži Český pohár mužů. A je potřeba říci, že se neobešla bez překvapení. To se konalo především v Třeboni, kam zavítala pražská Dukla.

Plzeň - Lovosice 32:27 (14:14)

Lovosice přijely do Plzně ve značně okleštěné sestavě, ze které po distancovaném Havlovcovi vypadli i nemocní Šuma a Berka, takže trenéru Srbovi zbývalo k dispozici osm hráčů do pole a dva brankáři. Přesto jeho tým po celý první poločas držel s domácími krok a dovedl tak první část utkání k nerozhodnému konci. Zlom nastal na začátku druhé půle, kdy Plzeň získala již šestibrankové vedení 22:16 i přes vlastní oslabení (dvakrát za sebou). Celkově pak Plzeň oplatila soupeři porážku z extraligového utkání v poměru 32:27 a postoupila do semifinále soutěže.

Nejlepší střelci Plzně: Vinkelhöfer 7, Linhart 7, Bečvář 7/1
Nejlepší střelci Lovosic: Motl 9, Chroustovský 7, Jelínek 5/3
Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/3, vyloučení: 4 - 2, rozhodčí: Kohout, Novák, diváků: 200

Třeboň - Dukla Praha 38:34 pp (29:29, 15:16)

Obrovské drama bylo k vidění na jihu Čech, kam zavítala Dukla. Ta byla v utkání jasným favoritem, vždyť se střetl osmý tým s druhým celkem domácí soutěže. Domácí již v prvním poločase dokázali získat tříbrankové vedení, to se ale Dukle podařilo srovnat a v závěru prvního poločasu pak třemi brankami v řadě Pražané získali těsné vedení 16:15. Stejný scénář měl i druhý poločas. Jihočeši opět vybojovali třígólové vedení 26:23, které ale pět minut před koncem Dukla otočila na 27:26 ve svůj prospěch. Domácí ale cítili šanci a v poslední minutě srovnával na 29:29 hrající trenér Jordák. Následovalo 2 x 5 minut prodloužení, do kterého vstoupila Třeboň s několikanásobnou početní výhodou. I díky tomu po prvním části vedla 34:30 a překvapení pak dokonala až do konce postupem do semifinále domácího poháru.

Nejlepší střelci Třeboně: Kubík 10, Kotlaba 7, Jordák 7/1
Nejlepší střelci Dukly: Krupa 9/3, Horák 6, Kastner 5
Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/3, vyloučení: 7 - 4, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 145