HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 5.12.2010 | Martn Ruščin - Karvinský deník

Střelec Petrovský: Dalo se na to dívat

Karviná – Házenkáři Karviné zakončili náročnou měsíční pasáž přeci jen výhrou. Porazili doma dalšího ze soupeřů v boji o titul Zubří a oplatili mu porážku z prvního vzájemného utkání na Valašsku.

Nejlepším střelcem karvinského celku byl jako obvykle Vojtěch Petrovský, jeden z elitních kanonýrů celé soutěže, jenž si udržuje vysoký standard prakticky každoročně.

„Za tuhle výhru jsme hrozně rádi. Čekali jsme boj a boj to opravdu byl. Oba týmy mají dost zraněných hráčů, my naštěstí máme širší kádr a nejspíš i tohle rozhodlo,“ přemítal po utkání autor devíti karvinských branek.

V první půli viděli diváci drama a napínavou bitvu o každý míč. Útoky se přelévaly ze strany na stranu, ale jen polovina byla úspěšně zakončena. Skóre tomu také odpovídalo – 10:10. „V první půli jsme hráli podobně jako v předchozích zápasech. Trápili jsme se, nedokázali se prosadit v útoku. Teprve na začátku druhé půle jsme se chytli a to nás nakoplo. Spadla z nás deka, odrazili jsme se ke kvalitnímu výkonu a myslím, že po dlouhé době se na to doma zase dalo dívat,“ konstatoval Petrovský.

Měl pravdu. Baník skutečně zlepšeným výkonem nadchl diváky a udobřil si je po pohárovém fiasku s Mariborem. Hned na začátku druhého dějství soupeři utekl na rozdíl čtyř gólů, když právě Petrovský vsítil tři. Zubřané sice toto manko v dalších minutách zkorigovali, ale to bylo maximum, na co dosáhli. V pasáži mezi 50. a 55. minutou jim Baník definitivně odskočil a dotáhl zápas do vítězného konce.

„Zubřané mají docela smůlu na zranění. Scházel jim hlavně jejich nejlepší střelec Stržínek. I my teď momentálně máme velkou marodku, takže únava už se pomalu projevuje. Jakž takž to ale zvládáme. Dneska jsme si dobře pokryli soupeřovy spojky, prakticky tam už nezbyl nikdo, kdo by nám dával branky. Obrana fungovala spolehlivě,“ vyzdvihl dobrou obrannou činnost mužstva Vojtěch Petrovský.

Díky výhře se Baník znovu vyšvihl na druhou příčku za vedoucí Lovosice. „Nenechali jsme je jít do trháku a to je důležité. Už se ale těšíme, až bude konec, protože s těmi zraněními je závěr roku opravdu náročný. Musíme ještě doma zvládnout Přerov a pak český pohár a konečně si odpočineme,“ plánuje střelec Baníku OKD Karviná.