HCB Karviná
Český pohár
so 18.12.2010 | Martn Ruščin - Karvinský deník

Libor Hanisch: Je to můj první velký úspěch

Karviná – Hned ve své premiérové sezoně se mladý odchovanec karvinského Baníku Libor Hanisch stává defenzivním pilířem házenkářského mužstva trenéra Hantáka. O víkendu pomohl týmu k vítězství v domácím poháru.

„Teď bezprostředně po utkání jsou pocity pochopitelně úžasné, jde o můj první větší úspěch v áčku. Navíc jsme hráli doma a ještě je vše umocněné tím, že dostávám dost příležitostí a pravidelně hraju. To pak hráč cítí úplně jinačí zásluhu na nějakém úspěchu,“ připomíná Hanisch, že házenkář potřebuje být pod nějakou trofejí zapsán i aktivně a ne jen z pozice sedícího borce z lavičky.

Zatímco v obraně tvrdí Hanisch muziku, v útoku tolik šancí nedostává. Čeká osobně i v tomto směru po novém roce posun? „Já jsem zatím spokojen. Se spoluhráči už jsem v obraně našel společnou řeč, rozumím si s Romanem Farářem a klape to i s brankáři. A v útoku snad dostanu časem také šanci, až nasbírám další zkušenosti,“ míní urostlý pivot.

První polovinu sezony hodnotí pozitivně. „Získali jsme pohár, to je důležité. V lize to také ujde, jediné dvě chybky vidím v domácích remízách s Lovosicemi a Jičínem. A možná můžeme litovat i těsné porážky v Zubří, přestože tam se moc neboduje. My však měli ten zápas dobře rozehraný, aspoň bod se tam dal uhrát. Ale nevadí, Zubří jsme to vrátili teď v poháru,“ směje se.

Když to mužstvu v závěru kalendářního roku tak šlo, není škoda, že nastává delší přestávka? „Ani ne, aspoň v ní můžeme zapracovat na rychlosti, síle a dynamice. Pauza bude dobrá,“ ujišťuje talent Baníku.

On si však moc neodpočine, poněvadž jej čekají reprezentační povinnosti. Hanisch je totiž nepostradatelným článkem juniorské reprezentace. „Zrovna teď jsme se vrátili ze srazu, kde jsme hráli dva zápasy s Poláky. Oba jsme vyhráli. Byla to taková generálka na lednovou kvalifikaci o mistrovství světa v Řecku. Tu odehrajeme doma a za soupeře máme Norsko, Slovinsko a Velkou Británii. Naším cílem je postup,“ zakončil Hanisch pro něj novou výzvou vydařený kalendářní rok 2010.