HCB Karviná
Reprezentace
út 4.1.2011 | Redakce

V Karviné bude mezinárodní utkání

Po necelých dvou letech se v Karviné opět bude hrát mezinárodní utkání mužů. V rámci soustředění "B" reprezentace totiž boduh hrány dva zápasy s reprezentací Portugalska. A jedno z nich bude právě na naší palubovce a to v sobotu 8.1. v 9:50. Přijďte se podívat, určitě bude na co. V nominaci jsou totiž i naši hráči Petrovský, Požárek a Vančo!

Bližší informace k akci ze stránek www.chf.cz

B“ tým se představí českým fanouškům proti Portugalsku

Dvě přátelská utkání čekají na rezervní výběr reprezentace mužů o tomto víkendu. Jejich soupeři budou portugalští házenkáři.

Ti přicestují do České republiky přes rakouské letiště ve Vídni v pátek 7. ledna, aby u nás v sobotu a v neděli nastoupili proti „B“ týmu Česka. První utkání bude v sobotu dopoledne hostit Karviná a házenkáři jej sehrají před televizními obrazovkami ČT4. Odvetné střetnutí je pak naplánováno do Hranic, kde se oba celky utkají v neděli od 17hodin.

Pro moravské fanoušky to zcela jistě bude příjemné vyplnění reprezentační přestávky, ve které má domácí ZUBR Extraliga ještě celý měsíc přestávku kvůli nadcházejícímu MS mužů ve Švédsku.

Český tým, který se společně sejde ve středu 5. ledna, je jako již tradičně na tyto akce tvořen extraligovým výběrem, ve kterém figuruje jediný legionář a to Tomáš Řezníček z makedonského Skopje. Původně byl v nominaci také pivot Petr Hrubý z německého Eisenachu, ale po zranění Václava Vraného se zúčastní turnaje „A“ týmů v Polsku. Brankářskou dvojici budou tvořit Tomáš Petržala z Dukly Praha a Milan Malina ze Zubří.

Pro všechny hráče budou zápasy s Portugalskem ideální možností konfrontace s mezinárodní házenou, se kterou se v průběhu extraligové sezóny až na výjimky nemají šanci setkat. „Filozofie rezervního týmu je zapracování a herní příležitosti pro mladé extraligové hráče s výhledem jejich zabudování do „A“ celku. Je to pro všechny velká škola, pro hráče i pro trenéry,“ řekl trenér výběru Jan Hegar. Jeho asistentem bude stejně jako při říjnovém turnaji v Polsku Petr Babák.

Portugalský celek se stejně jako náš tým neprobojoval z červnového play-off na MS 2011 ve Švédsku. Zatímco Česko tak reprezentačního týdnu využívá hned ke dvěma akcím, pro Portugalce to bude jediná příprava. Legenda světové házené, bývalý vynikající švédský brankář Mats Olsson, přiveze do Česka sestavu, ve které většina házenkářů působí v domácí portugalské soutěži. Nechybí mezi nimi ani zkušené pravé křídlo David Tavares (Benfica) nebo levá spojka Joao Lopes ze stejného klubu.

Všichni házenkářští fanoušci jsou k přátelským zápasům srdečně zváni!

Přátelská utkání Česko – Portugalsko

sobota 8. ledna 9:50 (Karviná) Česko – Portugalsko

neděle 9. ledna 17:00 (Hranice) Česko – Portugalsko

Nominace Česka k zápasům proti Portugalsku:

Brankáři: MALINA Milan (HC Zubří), PETRŽALA Tomáš (HC Dukla Praha.)
Hráči: BEČVÁŘ Roman (SSK Talent 90 Plzeň), BRYKNER Ladislav (SSK Talent 90 Plzeň), ČADRA Zdeněk (Cement Hranice), POŽÁREK Roman (HCB OKD Karviná), ŠKVAŘIL Jakub (HK Lovosice), KRUPA Štěpán (HC Zubří/HC Dukla Praha), LANDA Jan (HC Dukla Praha), KOTRČ Milan (HC Dukla Praha), KAVKA Martin (HC Sokol Přerov), PETROVSKÝ Vojtěch (HCB OKD Karviná), PISKAČ Kamil (HC Dukla Praha), ŘEZNÍČEK Tomáš (HC Vardar Skopje MKD), ŠÍRA Jakub (HC Zubří), VANČO Marek (HCB OKD Karviná).
Trenér:
Jan Hegar, Petr Babák.

Nominace Portugalska k zápasům v ČR:

brankáři: Laurentino Hugo (FC Porto), Ferreirinho Joao (SL Benfica)
hráči: Nelson Pina (Sp.Horta), Duarte Gilberto (FC Porto), Coasta Jose (SL Benfica), Rocha Tiago (FC Porto), Antunes Joao (Belenenses), Tavares David (SL Benfica), Moreira Ricardo (FC Porto), Davyes Wilson (FC Porto), Maalhase Fabio (Sporting CP), Bjelanovic Bosko (Sporting CP), Lopes Joao (SL Benfica), Pereira Tiago (ABC Braga), Carneiro Carlos (SL Benfica), Ferraz Joao (AM Madeira Sad), Pedroso Claudio (SL Benfica)
Trenér:
Mats Olsson, Thomas Silvertsson