HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 8.1.2011 | www.chf.cz

Bojovný výkon přinesl remízu proti Portugalsku

K úvodnímu zápasu dnes nastoupila česká reprezentační záloha v Karviné. Náš celek se ve velmi dobrém světle představil proti soupeři z Portugalska. Nás těší, že se neztratili ani naši hráči a Marek Vančo se stal podle našeho názoru nejlepším hráčem Českého celku.
Aktualizováno o fotku.

Přátelské utkání – Karviná

Česko „B“ - Portugalsko 30:30 (16:11)

Účet utkání otevřeli první brankou Portugalci, na kterou naši házenkáři i díky nepřesné střelbě dokázali reagovat až ve 4.minutě střetnutí. Tři branky v řadě ale poslali naše hráče do vedení, které si pak udržovali po celý první poločas. Portugalci v úvodu střetnutí dokázali držet krok i díky našim nevydařeným přesilovkám, resp. se soupeři dařilo kompenzovat početní oslabení výměnou brankáře za šestého hráče v poli. I díky tomu byl stav až do čtvrtiny střetnutí vyrovnaný a naši drželi jen těsné vedení 8:7. Vydařená první a druhá vlna rychlého protiútoku ale následně přinesla až čtyřgólové vedení pro naše barvy. To dokázali Portugalci přibrzdit a především díky brankám nejlepší pravé spojky juniorského ME Ferraze snížili na rozdíl jediné branky 11:12. Jejich snahu ale zastavilo další vyloučení, ve kterém naši hráči opět získali čtyřgólové vedení 15:11. To ještě do poločasu navýšili o jednu branku na 16:11.

Druhý poločas načali naši hráči dobře a ve 34.minutě vedli již šestigólovým rozdílem 18:12. Portugalci ale zpřesnili střelbu a dokázali dobře kombinovat na brankovišti, díky čemuž postupně snižovali český náskok. Ten se v naší vlastní přesilovce ztenčil již na pouhé dvě branky 24:22 (48.minuta). Portugalci vycítili šanci na srovnání stavu a o sedm minut později svítila na ukazateli skóre remíza, když výborný výkon ve druhé půli korunoval svým sedmým gólem Magalhães. Stav 29:29 pět minut před koncem pak rezultoval v oddechový čas českého trenéra Hegara. Dvě minuty před koncem převážil vedení zpět na českou stranu dobře hrající Šíra. V závěru střetnutí byla již patrná nervozita, Portugalci se snažili o vyrovnání, naši chtěli pojistit cenné vítězství. To se nakonec nepodařilo, když v poslední minutě srovnával na konečných 30:30 svou první brankou Bjelanovic.

Za dobrý výkon ve druhé půli si určitě Portugalci bod zasloužili a remíza tak byla zcela spravedlivá. Naši mladíci podali nebojácný výkon, střelecky i herně se dařilo mladému karvinskému křídelníkovi Vančovi. Zítřejší utkání se hraje od 17hodin v Hranicích.

Komentář trenéra Jana Hegara: “já jsem spokojený především s naším výkonem v první půli, kdy hráči na sto procent plnili taktické pokyny, fungovala nám obrana a dařilo se v postupném útoku. Defenziva nám začala pokulhávat ve druhém poločase, kdy se Portugalcům podařilo navýšit tlak ze střední vzdálenosti. Škoda několika zbytečných technických chyb v závěru zápasu, který jsme mohli dotáhnout do vítězného konce. Zde se projevila nezkušenost mladých hráčů, ale je také nutno vidět, že jsme prostřídali celý kádr s výjimkou postu střední spojky, která dostane příležitost zase v zítřejším utkání. Věděli jsme, že mají Portugalci výbornou spolupráci spojek a pivota, kterou jsme se snažili pokrýt. Soupeř se ale začal více prosazovat ze střední vzdálenosti a to vedlo ke srovnání skóre. Na to se musíme v zítřejším zápase lépe připravit. Celkově si myslím, že chlapci zápas zvládli.”

Sestava a branky Česka: Petržala, Malina – Brykner 2, Landa, Bečvář 6/3, Petrovský 2, Vančo 5, Čadra 3, Piskač, Kavka, Škvařil 2, Krupa 3, Kružík 2, Šíra 4, Kotrč 1

Sedmimetrové hody: 3/3 - 2/1, vyloučení: 1 – 4 (ČK Rocha), rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 400
Sled branek:0:1, 5:5, 11:7, 13:11, 18:12, 21:17, 26:22, 28:25, 29:27, 30:30.

Foto