HCB Karviná
Ostatní
čt 3.3.2011 | www.chf.cz

Německá Bundesliga opět na televizních obrazovkách!

V loňském roce pro vás Český svaz házené zakoupil televizní práva na vysílání nejlepší házenkářské soutěže na světě. A protože zájem médií o tento dynamický sport je i v letošním roce, objeví se po půlroční přestávce tato soutěž opět na televizních obrazovkách, tentokráte díky televizi Nova.

Zatímco v loňském roce jste mohli střetnutí sledovat na sportovním kanále ČT4, letos se o přenosy z Německa zasloužila televize Nova, která bude špičkové zápasy vysílat na svém sportovním kanále Nova Sport. A na první duel se můžete těšit již tuto neděli 6. března od 17:25, kdy Nova Sport nabídne utkání TV Grosswallstadt, aktuálně devátého celku HBL, proti týmu Lišek z Berlína. V tom působí náš brankář Petr Štochl a jeho Füchse zaujímá aktuálně vynikající třetí příčku.

"Náš program už několik let přináší divákům nejkvalitnější světový sport, jsem rád, že se nám podařilo získat tříletý kontrakt na další exkluzivní světovou soutě," řekl nám k délce kontraktu ředitel sekce NOVA Sport pan Marek Kindernay.

Radost z vysílání má i prezident Českého svazu házené pan Jaroslav Chvalný: „Český svaz házené vítá rozhodnutí Nova Sport o vysílání nejlepší házenkářské ligové soutěže na světě – německé Bundesligy. Házená jako sportovní odvětví českého televizního diváka stále zajímá a přinést mu do obývacího pokoje házenou ve špičkové podobě mě osobně nesmírně těší.“

Kompletní plán přenosů pro tento soutěžní ročník včetně dalších doplňujících informací naleznete v tiskové zprávě NOVA Sport níže. Pro úplnost dodejme, že komentátorem utkání bude Daniel Čurda.

Tisková zpráva TV Nova – NOVA Sport

Největší hvězdy z celého světa, vyprodané tribuny, předzápasová show, zájem médií i sponzorů, to je „házenkářská NHL“... aneb nejlepší ligová soutěž světa Toyota Handball-Bundesliga.

V Německu druhý nejpopulárnější sport, ve kterém se nehledí na národnost hráčů, ale pouze na jejich kvalitu. V posledních desetiletích si HBL vydobyla naprosto výlučné postavení mezi ostatními světovými ligami. Co z ní činí soutěž tak výjimečnou? Pochopitelně je to především kvalita hráčských kádrů, ale v neposlední řadě také marketingové zajištění a sledovanost. Ať už přímo ve velkokapacitních halách nebo u televizních obrazovek jí pravidelně sledují milióny diváků v Německu i v celé Evropě. Vysoká marketingová úroveň soutěže jde ruku v ruce s výborným finančním zajištěním HBL.

Mistrovský THW Kiel je týmem snů. Několik údajů hovoří za vše. Vítěz Champions League 2010 a tedy nejlepší tým Evropy. Na domácí utkání je vyprodaná kapacita 10 500 diváků vždy na celou sezónu. Rozpočet týmu je zhruba 240 milionů korun. Největší hvězdou je Filip Jícha, český reprezentant a nejlepší házenkář světa za rok 2010. Ostatně z pětice nominovaných na hráče světa působí hned dva v tomto týmu (tři v této soutěži).

Česká stopa v bundeslize je ale mnohem výraznější, působí zde mimo již zmiňovaného Filipa Jíchy také Daniel Kubeš (THW Kiel), Martin Galia (TBV Lemgo), Alois Mráz (HSG Wetzlar), Pavel Horák (Frisch Auf Göppingen), Jiří Hynek a Tomáš Mrkva (HSG Ahlen-Hamm) a Petr Štochl (Füchse Berlin).

V soutěži hraje 18. týmů dvoukolovým systémem doma/venku. Vítěz získává titul německého mistra a týmy na 17. a 18. místě automaticky sestupují. Celek na 16. místě hraje baráž o setrvání v soutěži. A není nouze o překvapivé výsledky, i celky ze spodní části tabulky si vyšlápnou na ty největší favority. V každém utkání průměrně padá téměř 60 branek a celková návštěvnost v letošním ročníku se blíží k magickému milionu diváků.

A to vše nyní živě na stanici Nova Sport, již tento víkend v neděli od 17:25 TV Grosswallstadt proti Füchse Berlin Petra Štochla.

Kompletní plán přenosů z HBL na NOVA Sport najdete v článku na stránkách Českého svazu házené.