HCB Karviná
Rozhovory
po 4.4.2011 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Petrovský si pochvaloval atmosféru

Karviná – I jeho zásluhou porazili házenkáři Karviné ve svém úvodním utkání nadstavbové části pražskou Duklu 26:25. Odstartovali tak cestu za obhajobou loňského prvenství a Vojtěch Petrovský přispěl k výhře šesti důležitými trefami

„Dukla je za každých okolností velmi náročný protivník. Jsme rádi, že jsme zápas s ní zvládli. Snad nám to pomůže nabudit se pořádně do dalších bojů. Pořád si říkáme, že tohle jsou pro nás zápasy play off. Sice se to jmenuje nadstavba, ale my to bereme jako vyřazovací část,“ vyřkl Petrovský po zápase s Pražany slova, která fandové karvinské házené chtějí slyšet.

Předvedli jste zcela odlišný výkon než naposledy v Plzni, v čem to bylo jiné?
Především jsme hráli s obrovským nasazením, dali do hry srdíčko. Taky divácká podpora byla významná a dost nám pomohla. Připadalo mi to jako klasické utkání play off, na které se teď musíme naladit. S takovým nasazením jsme snad letos ještě nehráli a to je pro další naše utkání v nadstavbě dost důležité.

Podstatné bylo i to, že i když se nedařilo, pořád jste neskutečně bojovali a rvali se o výsledek.
To byl oproti té Plzni markantní rozdíl. My jsme si v týdnu řekli, že takhle hrát prostě nemůžeme. V Plzni se nikomu nedařilo, trápili jsme se střelecky a nenašel se nikdo, kdo by zavelel k útoku a ostatní strhnul. Byl to naprosto nevydařený zápas se vším všudy.

Co vám dnes pomohlo k tomu, že jste Duklu zdolali?
Velkou roli hraje i návrat dlouho zraněných či nemocných hráčů. Dá se říci, že jsme po nějakém čase zase kompletní, chybí vlastně už jen Tomáš Heinz, a to se pak trenérovi hned jinak vybírá sestava pro zápas. Rozložení sil na více hráčů je potřeba, nemůže to stát jen na jednom, dvou střelcích.

Je to dobré i pro vás osobně, že na vás neleží ta střelecká zodpovědnost, ale můžete se o ni podělit s ostatními?
Určitě, třeba dneska se dařilo i Krzyszkovi Łyźwovi a já věřím, že se časem přidají i další kluci, třeba Jožo Hanták, Michal Mrózek a ostatní. Soupeř si pak bude muset hledět i dalších hráčů a toho je třeba využít.

Dneska to v první půli na zásadní obrat nevypadalo. Asi bylo důležité, že jste nepustili Duklu do nějakého výraznějšího náskoku, souhlasíte?
Ano, nebyla to vydařená první půle, ale to maximální nasazení z naší strany tam bylo pořád a z toho máme všichni velmi dobrý pocit. Makali jsme jako tým, dotahovali jsme Duklu bojovností a nakonec skóre otočili. Druhá půlka už byla mnohem lepší, asi nejvydařenější za poslední tři zápasy. Tam jsme vlastně neustále vedli, už nedostávali tolik branek přes střed, protože jsme zlepšili obranu a udržovali si vedení.

Málem jste o něj ale přišli, co se stalo v závěru utkání?
Tam jsem já udělal chybu a za chyby se platí, inkasoval jsem kop do oka. Naštěstí pro nás Dukla závěrečný útok pokazila. To jsme měli obrovské štěstí, i když nevyhrát zápas po takovém průběhu, kdy jsme dali do hry všechny síly, by pro nás bylo dost smolné.

Štěstí jak známo přeje připraveným. Jste tedy na obhajobu titulu připraveni?
Já věřím, že ano. Dneska jsme předvedli výkon, který se už blížil těm, jaké jsme loni předváděli v play off. Jistě, byly tam chybičky a ne vše nám vyšlo podle představ, ale základní kámen naší hry jsme položili.