HCB Karviná
Rozhovory
st 4.5.2011 | Týdeník Horník

Radek Kružík je zpět

KARVINÁ – Extraligoví házenkáři HCB OKD Karviná porazili v neděli doma poslední Hranice a opět přiživili své naděje na obhajobu prvenství. Jejich výkon, především v obraně, dal vzpomenout na loňské zlaté časy ve vyřazovacích bojích, ve kterých si házenkáři výbornou defenzivou dokráčeli pro svůj zasloužený titul.

„V týdnu jsme s trenérem Kostelníkem hodně pracovali právě na obranných systémech. Proti Hranicím to šlo vidět. Dostat dvacet gólů je diametrální rozdíl oproti osmatřiceti,“ připomněl děravou obranu Baníku v Lovosicích domácí střelec Radek Kružík.

Ten se o výhru svého celku přičinil nejvíce, neboť dal Hranicím devět gólů. Hrál s chutí, přesně střílel. Prokázal cit pro výběr vhodného místa ke střelbě. Po vleklém zranění a období „temna“, ve kterém se házenkáři Karviné na jaře pohybovali, se zdá být zpět. A s ním i celý tým.

„Poslední výsledky nám nahrály, takže to samozřejmě s obhajobou titulu ještě zkusíme. Nic není ztraceno, ale nesmíme už v nadstavbových odvetách zaváhat,“ poznamenal Kružík. Podle vlastních slov se momentálně cítí na palubovce výborně. „Čekal jsem na to dlouho, ale teď jsem se do toho už zase dostal. Zesílily mi nohy, taky určitá psychická deka z nás snad spadla. Přeci jen se člověku po vyhraném utkání spí mnohem lépe,“ usmívá se odchovanec karvinské školy.

Právě obrana zápas s Hranicemi rozhodla. „Na ni musíme spoléhat i v dalších zápasech. V sobotu nás čeká Dukla, nebylo by od věci podobný výkon zopakovat. Musíme ale všichni podat stoprocentní výkon a vyvarovat se výpadků, jinak to nepůjde,“ upozornil Radek Kružík.

Možná si baníkovci mohou vzpomenout na loňské zápasy s Duklou, ve kterých se jim dařilo. „Proč ne? Třeba si pustíme nějaké loňské video a navodíme atmosféru,“ směje se nejlepší střelec nedělního duelu s Hranicemi.