HCB Karviná
mládež
pá 8.7.2011 | Redakce

Mladší dorost HCB OKD Karviná uspěl na turnajích v Chorvatsku a Itálii

V termínu 20.6. - 4.7. se mladší dorost HCB OKD Karviná rozloučil se skončenou sezónou zájezdem do Chorvatska a Itálie. V Chorvatském Matulji se potřetí zúčastnil 8.ročníku turnaje Mediterranean Cup, který se hrál ve třech městech oblasti Kvarner-Rijeka, Matulji a Opatija.

Po výsledcích v základní skupině s HBC Jičín 13:12, RK Pečinje 18:14, Zamet Rijeka 19:13, RK Kozala 11:14, Kman Kocunar Split 16:12 a s domácím RK Matulji 23:14 se naši hráči probojovali do finále, kde se opět setkali s dosud neporaženým týmem RK Kozala. Na našich hráčích byla vidět velká snaha vrátit soupeři porážku ze základní skupiny, což se bohužel nepodařilo a po těsné prohře 10:11 obsadili celkově druhé místo v turnaji.

V italské Gaetě jsme se v rámci dlouhodobé turnajové výměny zúčastnili 23. ročníku Memoriálu F. Calise. Mladší dorostenci startující v kategorii staršího dorostu prošli celým turnajem bez zaváhaní, když ve skupině postupně porazili S.S. Lazio 25:5, H. Benevento 32:4, Sporting Club Gaeta 70 16:7 a Cus Cassino Gaeta 20:10.

Po semifinálovém výhře 22:5 nad H. Benevento se ve finále opět utkali s Sporting Club Gaeta 70 a po vítězství 32:9 se mohli těšit z celkového prvenství v turnaji.

Kromě sportovních úspěchů jsme si odvezli také vítězství na poli společenském, když Missákem turnaje v Gaetě byl zvolen náš Adam Tichý. Zájezd byl obohacen projížďkou na výletní lodi podél Opatijské riviéry, která byla pro nás velkolepým zážitkem.

Uspořádání zájezdu by nebylo možné bez finančního příspěvku města Karviná a společností OKD a KaBeDeX spol. s r. o., za jejichž podporu bychom chtěli poděkovat. Foto