HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 14.9.2001 | Makůvka

Karvinští poletí

Házenkáři Baníku Karviná poletí k odvetnému zápasu předkola Ligy mistrů do litevského Kaunasu podle plánu. I po teroristickém útoku na Spojené státy americké, následném odložení fotbalové Ligy mistrů a zákazu soukromých letů se házenkářská soutěž hrát bude.


"Náš soukromý dopravce se informoval na ministerstvu a ujistil nás, že na lety plánované dlouho dopředu se zákaz nevztahuje. Na 99,99 procent tedy do Kaunasu odletíme z Přerova v sobotu ráno," informuje sekretář karvinského klubu Libor Kulig. Přesto se preventivně snažil cestu pojistit. Autobusem by házenkáři museli vyjet už dnes ráno. Trenér Ivan Hargaš proto naplánoval taktickou poradu a rozbor prvního zápasu o den dřív. Už včera si tedy házenkáři utkání s Granitasem na videu znovu prohlédli. Vyhráli v něm 32:20, v nedělní odvetě budou mít k dobru dvanáct branek.

"Je to dost, ale ani takový náskok nás nesmí ukolébat, protože nevíme, jak bouřlivé prostředí nás v Kaunasu čeká," upozornil kapitán Karviné Roman Farář. Kapitánovy obavy mírně zaplašil litevský trenér Valdemaras Novickis. Tvrdí, že do jejich haly se vejde maximálně 300 diváků. "Sportem číslo jedna je v Kaunasu basketbal, " řekl Novickis. Dobrou zprávou je zdravotní stav Andreje Titkova. Dvaatřicetiletý pivot, nejstarší muž v týmu, který loni jako jediný odehrál všechny zápasy v Interlize, Českém poháru i Lize mistrů, dokázal, že je vskutku železným mužem. Přestože v neděli odstoupil z pochroumanými zády a trenér už s ním nepočítal, Titkov už o tři dny později hrál v lize. "O své tělo se výborně stará," pochválil jej Hargaš.