HCB Karviná
mládež
pá 19.8.2011 | Jaroslav Hudeček

Připrava dorostů a juniorky

Ve dnech 15. 8. - 19. 8. 2011 proběhl výcvikový tábor našich družstev mladšího, staršího dorostu a juniorů SCM. Toto soustředění se uskutečnilo v Kopřivnici kde naše družstvo našlo optimální podmínky pro svou přípravu. Bohužel se z družstva juniorů řada hráčů omluvila pro pracovní povinnosti a další byli zařazeni do širšího výběru družstva mužů.

Celkem se VT zůčastnilo 38 hráčů. Hlavním cílem přípravy bylo zvýšení fyzické kondice ale také jsme do tréninkových jednotek zařazovali herní činnosti. Denně tak kluci absolvovali 3 tréninkové jednotky. V průběhu fyzické přípravy jsme sehráli i přípravná utkání. Jejich cílem bylo ověření morálních vlastností hráčů - zda jsou schopni potlačit únavu a vydat na hřišti maximum.

S výkony hráčů a jejich přístupem jsme byli maximálně spokojeni. Mladší dorost prohrál o jedinou branku s mladším dorostem Kopřivnice a naši starčí dorostenci ve středu 17. 8. prohráli v Zubří 28 : 25 (12:9).

Sestava: Tabara, Pala, Malina, Lukacz 1, Niebroj 1, Mlotek 2, Užek Jiří 3, Paululík 3/1, Užek Jan 7, Tichý 5, Lefan 2, Marhons, Carbol, Vančo. S výkonem i předvedenou hrou můžeme být spokojeni. Zápas měl opravdu velice dobrou úroveň a chvílemi se na hřišti jiskřilo. To svědčí o nasazení hráčů na obou stranách. O možnost vítězství jsme se připravili sami, neproměněním řady 100% šancí, ale i přes porážku máme z naši hry dobrý pocit.

Junioři po tomto utkání sehráli jen jeden poločas, protože ani domácí Zubří, ani my jsme neměli dostatečný počet hráčů a tak v utkání nastoupili i starší dorostenci. Naši junioři vyhráli tuto 30 minutovku 13 : 8.

Sestava: Bartoň, Tabara, Lukacz 1, Niebroj 1, Dudek 7/4, Vengřín, Michalisko 1, Užek Jan 3, Tichý, Užek Jiří,

Ve čtvrtek junioři nastoupili k přátelskému utkání proti domácí Tatře. Na toto utkání přijeli z Karviné hráči juniorky a to Pindej, Seriš a Csöllei Jakub. V prvním poločase nastoupila Tatra se základní sestavou a každý očekával jen jaké bude skóre. Naši hráči však podali vynikající výkon a nedarovali hráčům Tatry ani centimetr palubovky bez boje. Právě nasazení a agresivita byly naši největší zbraní. Poločas jsme dokázali remizovat 14 : 14 !!!

Ve druhém poločase pak za domácí nastoupili další hráči, kteří jsou v širším kádru. I my jsme však měli v sestavě hráče, kteří ještě v loňské sezóně hráli v kategorii mladšího dorostu! Utkání jsme pak po velice dobrém výkonu vyhráli. Za bojovnost, nasazení a chuť do hry i po tvrdém tréninku chci naše hráče pochválit.

Tatra Kopřivnice - Ka junioři SCM 27 : 30 (14:14)

Sestava: Bartoň, Tabara, Vengřín 2, Dudek 13/8, Niebroj, Michalisko 6, Seriš 1, Pindej 2, Užek Jan 3, Tichý, Užek Jiří 1.

V pátek jsme naše VT zakončili dvoufázovým tréninkem. Celkově jsme s průběhem VT maximálně spokojeni. Nejde jen o sportovní část, ale rovněž ubytování a v neposlední řadě i o stravu. Ta byla vynikající a v dostatečném množství! Terény, haly a regenerace byly rovněž na výborné úrovni. Věřme, že se naše kvalitní příprava promítne i v samotné mistrovské soutěži.

Tuto neděli 21. 8. 2011 zajíždí naši starší dorostenci na silně obsazený turnaj do Povážské Bystrice a pak nás čeká tradiční Ka - Cup. Junioři budou hrát PU ve středu 24. 8. 2011 v 18.30 s Polským družstvem a v sobotu 27. 8. 2011 se zúčastní turnaje mužů v Polance.