HCB Karviná
mládež
út 23.8.2011 | Jaroslav Hudeček

Starší dorost hrál turnaj v PB

Družstvo staršího dorostu zajíždělo v neděli 21.8. 2011 na silně obsazený turnaj do Povážské Bystrice. Kategorii staršího dorostu má Slovensko posunutou o jeden ročník výše a na turnaji tak mohli hrát hráči ročník 1992. I my jsme tuto šanci využili a měli jsme v týmu 3 hráče ročník 92 - Michalisko, Vengřín a Csöllei Jakub.

Turnaj byl opravdu velice kvalitně obsazen a naši hráči si tak v praxi ověřili své herní kvality. Postupně jsme se střetli s družstvem mužů HK Bojnice, dorostem T. Prešov a s domácí Povážskou Bystricí.

HK Bojnice : HCB OKD Karviná st. dorost 18 : 29 (9:11)

Sestava: Bartoň, Tabara, Pala, Vengřín 2, Užek Jiří 5, Niebroj, Michalisko 7, Paululík 4/1, Užek Jan 7, Tichý 2, Carbol, Lukacz 1, Mlotek Tomáš, Csöllei J., Lefan 1.

Kvalitní utkání, ve kterém naši hráči předvedli svůj nejlepší výkon na turnaji. I přes skutečnost, že řada hráčů přišla z mladšího dorostu, neměla vliv na nasazení, bojovnost a agresivitu proti zkušenějším a fyzicky zdatnějším hráčům Bojnic. Výborný výkon našeho družstva podpořili i brankáři, kteří měli 45% úspěšnost!! Naše družstvo tak po zásluze vyhrálo nečekaně vysokým rozdílem.

T. Prešov : HCB OKD Karviná st. dorost 25 : 21 (14:11)

Sestava: Bartoň, Tabara, Pala, Vengřín 2, Užek Jiří 2, Niebroj, Michalisko 5, Paululík 3, Užek Jan 2/1, Tichý 1, Carbol, Lukacz 1, Mlotek Tomáš 2, Csöllei J. 2, Lefan, Vančo, Marhons 1, Borys M.

Velice zajímavé utkání. Po celou dobu utkání jsme měli herní převahu, ale brankově jsme ji nedokázali vyjádřit. Naši hráči zahodili 12 vyložených šancí a k tomu 3 sedmimetrové hody!! Jen pro názornost : založili jsme 20 rychlých útoků a vstřelili jen 11 branek!! Tj. 55% úspěšnost!! Zaslouženě jsme tak prohráli utkání ve kterém jsme mohli zvítězit. K naši smůle se přidalo zranění Adama Niebroje a my tak přišli o kvalitní rozehrávku.

Povážská Bystrica : HCB OKD Karviná st. dorost 28 : 16 (14:11)

Sestava: Bartoň, Tabara, Pala, Vengřín, Užek Jiří 2, Michalisko 4/3, Paululík 5, Užek Jan 2, Tichý 1, Carbol, Lukacz, Mlotek Tomáš, Csöllei J., Lefan 2, Vančo, Marhons, Borys M.

I přes porážku od Prešova jsme měli možnost v případě vítězství tento turnaj vyhrát. Bohužel jsme v tomto utkání podali nejhorší výkon!! Domácí nás předčili v nasazení, ale hlavně v agresivitě!! S vysunutou a agresívní obranou 1 : 2 : 3, si naši hráči neuměli poradit. Nebyli schopni přejít vyspělé hráče domácích ve hře 1 : 1, ani kombinačně. Po zranění Michaliska, naše hra v postupném útoku upadala do hlubokého podprůměru a my ve druhém poločase vstřelili pouhých 5 branek!! Domácí nám u3tědřili pořádnou lekci ve všech směrech a po zásluze vyhráli vysokým rozdílem. Pro naše hráče by mělo být toto utkání vysokou školou a měli by si vzít ponaučení z toho jak se hraje světová házená!! Máme o čem přemýšlet a pracovat na zlepšení celé řady herních činností. Z tohoto pohledu byla pro nás účast na turnaji velice cenná!!

Již ve čtvrtek začíná v Karviné velký turnaj Karviná Cup, na kterém naše družstvo startuje. Věřme, že zúročí získané zkušenosti a bude se prezentovat kvalitní hrou.