HCB Karviná
klubové informace
st 24.8.2011 | Oldřich Horák

Mladí házenkáři se sjíždějí do Karviné

Karviná – Tento týden startuje v Karviné a okolních městech 18. ročník mezinárodního svátku mládežnické házené – Karviná Handball Cup. Stává se již tradicí, že předposlední srpnový týden se pořádá v Karviné turnaj mladých házenkářů a házenkářek. Letos se akce uskuteční ve dnech 25.-27. srpna v devíti sportovních halách a na jednom venkovním hříšti.

Letošního 18. ročníku Karviná Handball Cupu se zúčastní víc než stovka družstev ze sedmi zemí – České republiky, Chorvatska, Itálie, Litvy, Lotyšska, Polska a Slovenska. Bude se soutěžit v deseti kategoriích, první tři družstva z každé z nich se mohou těšit na pohár a hodnotné ceny.

Zahájení turnaje se uskuteční ve čtvrtek 25. srpna v 19.30 hodin v amfiteátru parku Boženy Němcové, kde je připraven bohatý kulturní program. Vystoupí zájmové kroužky ze Střediska volného času Juventus Karviná. Tradiční průvod městem však letos nebude, jelikož ho pořadatelé byli nuceni zrušit v rámci úspor.

Zábavný program pro děti a mládež však zachován bude. Pro všechny účastníky je například připravena klasicky diskotéka pod širým nebem na otevřeném házenkářském hříšti v Karviné, a to v pátek 26. srpna od 19.30 do 22 hodin.

Kromě toho se účastníci turnaje mohou zdarma vykoupat v otevřeném bazénu a mohou i zdarma jezdit po Karviné městskou hromadnou dopravou. Ukončení turnaje se plánuje na sobotu 27. srpna od 18 hodin do sportovní házenkářské haly, kde proběhnou všechna finálová střetnutí všech kategorií.

Víc než dva tisíce mládežníků bude ubytováno v Kosmosu, na Vyhlídce (gymnázium), ZŠ Družba, ZŠ Komenského a Slovenské škole. Stravování je připraveno v Kosmosu, Slovenské škole, gymnáziu a Integrované střední školy v Karviné-Novém Městě.

„Na tento velký turnaj se prakticky připravujeme celý rok,“ sdělil předseda HCB OKD Karviná Pavel Halada. „Máme určené přesné harmonogramy jednotlivých utkání. Výsledky také obdržíme okamžitě po střetnutích, přeci jen jsme za ta léta pořádání turnaje už docela pokročili s technikou,“ objasňuje.

Jak Halada dále doplnil, turnaj bude zabezpečovat stovka dobrovolných funkcionářů a padesátka českých a slovenských rozhodčích.

Kromě Karviné se bude hrát i v dalších městech regionu, konkrétně v Třinci, Českém Těšíně, Orlové a Horní Suché. „Oproti minulým ročníkům vynecháváme letos Havířov. Mezi jednotlivými sportovišti bude jezdit kyvadlová doprava. A protože se taková velká sportovní akce neobejde bez sponzorů, musím na tomto místě poděkovat všem, kdo nám pomohli celý podnik zorganizovat,“ poznamenal Halada.