HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 28.9.2011 | Jaroslav Hudeček

Hodnocení zápasů st. dorostu a juniorky

V neděli 25. 9. 2011 začala sezóna i našim mládežnickým celkům. Všechna naše družstva zajížděla na palubovky soupeře. Junioři se střetli s vítězem loňského ročníku I. ligy mužů s celkem Šumperka. Mladší a starší dorostenci společně zajížděli na horkou půdu Plzně. Vstup do nové sezóny se nám bohužel nepovedl dle našich představ a tak jsme přivezli ze 3 utkání pouhý bod, zásluhou mladšího dorostu.

TJ Šumperk : Ka junioři SCM 24 : 21 (13:7)

Sestava: Kocich, Tabara, Vala 1, Dudek 5/2, Kučo 0, Gelnar 4, Michalisko 1, Vengřín 1, Csöllei Adam 4, Krahulec 2, Pindej 3.

Družstvo juniorů odjíždělo v okleštěné sestavě. Řada hráčů je zraněná, další si plní pracovní povinnosti. Rovněž v áčku mužů je řada hráčů zraněná a tak pendlující hráči plní povinnosti v tomto týmu a nemohli tak v tomto utkání nastoupit. I přes citelné oslabení mohli naši junioři dosáhnout na vítězství. Bohužel zahodili celou řadu 100% šancí a soupeř nás tvrdě trestal. V celku Šumperka hraje celá řada výborných hráčů, kteří okusili i extraligu a mají bohaté zkušenosti. Raritou je, že na vítězství domácích má největší zásluhu hráč Vobořil (vstřelil 9 br.), který trénuje a hraje za naše áčko. Škoda, protože šance na vítězství se nabízela, ale my ji promarnili. Tuto sobotu 1. 10. 2011 zajíždí naši junioři na palubovku Velké Bystřice, která je nováčkem soutěže. Nečeká nás nic lehkého, protože v týmu je opět celá řada hráčů, kteří okusili extraligu a mají bohaté zkušenosti - Prepsl, Skřídlo a další. Uvidíme jak si naši hráči poradí a držme jim palce.

Talent Plzeň : Ka st. dorost 28:22 (14:9)

Sestava: Bartoň, Pala, Malina, Lukacs 1, Niebroj 2, Mlotek 3, Užek Jiří 1, Paululík 4, Užek Jan 9/5, Marhons 1, Moj, Vančo, Borys Adam 1, Borys Michal.

Vstup do utkání se nám nepovedl. Naše hra postrádala agresivitu, nasazení a bojovnost. Hráči hráli ustrašeně a vypracované šance zahazovali. Soupeř toho dokonale využil a dostal se do vedení i do klidu. Naše hra se zlepšila až ve 20 minutě druhého poločasu!! To bylo ale pozdě. Největší zklamáním byl výkon brankářů, kteří měli pouze 18% úspěšnost!! Další propastný rozdíl byl ve hře spojek. Naše spojky střílely na 28% a soupeřovy na 50%! Hráči si musí uvědomit, že bez maximálního nasazení se vyhrát nedá!! Plzeň má v současné době velice kvalitní družstvo, ale i tak jsme mohli dosáhnout lepšího výsledku.

Tuto středu předehrávají starší i mladší dorostenci svá utkání v Ostravě. Mladší ve 13.00 a starší v 15.00 hodin. Věřme, že si kluci vezmou ponaučení a předvedou výkon, který je hodný HCB Karviná.