HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 21.9.2001 | Makůvka

Házenkáři Karviné si sáhli na dno

Neporazitelnost házenkářů Baníku Karviná se nepodařilo přerušit ani frýdecko-místeckému SKP Radegast ve středečním interligovém duelu. Mistra přinutili hosté k maximálně koncentrovanému výkonu, ale Karviná zvítězila 32:28.


"Sáhli jsme si na dno sil," uznal kvality protivníka domácí kouč Ivan Hargaš. Karviná prohrála naposledy před více než čtyřmi měsíci. Ve finále interligy 16. května podlehla v Praze místní Dukle (28:31), ale porážku v základní části české skupiny zažili Hargašovi svěřenci naposledy 17. března, kdy neuspěli s Frýdkem-Místkem.

Příprava českého šampiona proběhla bez jediného zaváhání, Karviná potom neklopýtla ani v 1. předkole Ligy mistrů s litevským Kaunasem. "Takových utkání, jaké jsme teď odehráli s Frýdkem-Místkem, bychom potřebovali co nejvíce. Určitě bychom pak ještě směleji mohli konkurovat evropským týmům," doplnil Hargaš. Naopak kouč Frýdku-Místku Rastislav Trtík neskrýval zklamání ani přesto, že Radegast se mistru vyrovnal prakticky ve všem. "Přijeli jsme si minimálně pro bod, doplatili jsme ale na úseky hry, ve kterých jsme hráli nedisciplinovaně. Přesto to byla moderní, velmi rychlá házená a potěšilo mě zjištění, že jsme skutečně schopni Karviné konkurovat," konstatoval kouč korunního prince české házené. Frýdek-Místek totiž ve třech letech v řadě dokázal vybojovat účast ve finále, ovšem na titul se mu dosáhnout nepodařilo.