HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 2.10.2001 | Makůvka

Brůna minimálně 4 měsíce mimo hru

Vrásky na čele přidělaly před "zápasy roku" v podobě dvojutkání 2. předkola Ligy mistrů se švýcarským St. Gallen (neděle od 13:30 hodin, odveta za týden ve Švýcarsku od 19 hodin) kouči českého házenkářského mistra zranění hned tří klíčových hráčů.


Předehrávku 7. kola s Frýdkem - Místkem nedohrál Michal Brůna, jenž s bolestnou grimasou opustil palubovku. "Bohužel se naplnily ty nejhorší prognózy a Michal se v tomto týdnu podrobí operaci levého kolene, kde má pošramoceny vazy. Mimo hru bude minimálně čtyři měsíce," povzdechl si trenér Baníku Ivan Hargaš.

Také nad nedělním startem dalších dvou házenkářů visí hodně velký otazník. Pouze 45 minut utkání odehrál v Plzni brankář Martin Galia, jenž po střetu s protivníkem utrpěl těžký otřes mozku. "Vyběhl jsem naproti ze šestky proskakujícímu Mašátovi, který mi podrazil nohu, a já spadl obličejem na palubovku. Chvíli jsem byl v bezvědomí a poté následovalo vyšetření ve vojenské nemocnici a jednodenní hospitalizace. Vše se zlepšuje a věřím, že už v tomto týdnu začnu s tréninkem a proti St. Gallenu nastoupím," řekl reprezentační gólman.

Zánět průdušek sužuje údernou pravou spojku Kamila Heinze. "Nechápu, kde a za jakých okolností se mohl takto nachladit. Je to neprofesionální," poznamenal Hargaš, jenž na druhou stranu věří, že se jeho svěřenec dá dohromady a minimálně usedne na lavičku.