HCB Karviná
Evropské poháry
čt 24.11.2011 | Týdeník Horník

Již tuto sobotu přijede Flensburg

Házenkáři HCB OKD si společně s diváky užijí výjimečné utkání s bundesligovým týmem.
KARVINÁ – Házenkáři karvinského Baníku OKD si postupem přes Plzeň zajistili účast ve fi nálovém turnaji Českého poháru, avšak již tuto sobotu si užijí ještě větší svátek házené.

V rámci úvodního utkání 3. kola Poháru vítězů pohárů, kam byli nalosováni, změří síly s předním evropským (rozuměj světovým) soupeřem. Do Karviné míří německý SG Flensburg. Poslední český mužský zástupce v pohárové Evropě – házenkáři HCB OKD – budou v souboji s německým gigantem potřebovat opět pomoc svých věrných fanoušků.

„Lidi by se měli přijít podívat na vysoce kvalitní evropský tým, ne na nás. Je dobré vidět, kde světová házená je, a získat určitý nadhled při sledování konfrontace současného českého a německého handbalu,“ poznamenal trenér karvinského mužstva Rastislav Trtík, podle jehož soudu je Flensburg favoritem nejen tohoto dvojzápasu, ale i celého ročníku PVP.

Diváky by Trtík pozval na přehlídku světových hráčů v soupeřově celku, jako jsou třeba Němci Glandorf s Kaufmannem či Dánové Mogensen s Knudsenem. Prvně jmenovaný sbíral bundesligové zkušenosti v Lemgu či Nordhornu, Kaufmann je zase typickým zástupcem německé silové školy házené. „Dánů, kteří dodávají týmu potřebnou kvalitu, je v německém družstvu hned několik, což značí, že Flensburg si může dovolit využívat služeb reprezentantů předních evropských zemí,“ naznačuje Trtík i obrovské finanční rozdíly mezi oběma kluby. Domácí házenkáři se pokusí s Flensburgem odehrát alespoň v určitých pasážích hry vyrovnanou partii.