HCB Karviná
Zápasy
st 30.11.2011 | Ivo Dudek

Vyhráli jsme s Plzní po nepříliš přesvědčivém výkonu

Zápasové menu

V letošním ročníku jsme jako jediní v extralize doma neztratili ani bod, ale dnes jsme měli k tomu dost blízko. Nepodali jsme totiž dobrý výkon a jen díky tomu, že ani hosté si nevedli lépe jsme udrželi i dnes letošní neporazitelnost.

Do utkání jsme nevstoupili vůbec špatně. Hráli jsme v útoku aktivně, dařilo se nám prosazovat. V útoku se dařilo agilnímu Kružíkovi a i obrana fungovala bez problémů. V osmé minutě jsme sice ještě naposledy v utkání prohrávali ale pak jsme šňůrou šesti branek v řadě otočili skóre a udělali si náskok. To byl na ukazateli skóre stav 10:6. Pak se nám ale přestalo dařit v útoku a neproměnili jsme spoustu šancí. A tak místo toho, abychom náš náskok dále navyšovali, začali hosté trochu dotahovat. Do šaten se tak šlo za stavu 15:12 v náš prospěch.

Druhá půlka zápasu se nám a vlastně ani hostům příliš nevyvedla. Začátek ještě nevypadal špatně. V 34. minutě jsme získali zpět ztracený náskok pěti branek. Pak ale přišla málo vídaná pasáž hry, kdy jsme dlouhých čtrnáct minut nedali ani branku. Nastřelili jsme pár tyčí a zahodili i další šance. Naštěstí střelecká nemohoucnost dopadla i na hosty, kteří v tomto úseku skórovali jen dvakrát a nevyužili tak šanci na srovnání stavu. To nás nemalou měrou podržel Drápal v brance.

Zdramatizování však nakonec přece jen přišlo. Hosté měli výrazně lepší koncovku než my. My jsme pak totiž pokračovali ve festivalu zmařených příležitostí a hosté svou střeleckou smůlu přetrhli. Vsítili čtyři branky v řadě a v 59. minutě už se náš náskok smrskl na pouhé dvě branky. Další technickou chybou jsme nabídli hostům příležitost ke skórování ale Lubo Drápal byl proti tomu. Chytil totiž Květoňovi tutovku a z protiútoku navýšil náš náskok Krahulec, který se tak stal naším nejlepším střelcem v tomto utkání.

Tak toto předehrávané utkání přece jen dopadlo pro nás dobře a už zítra ráno odjíždíme do Flensburgu, kde budeme v sobotu večer hrát odvetu třetího kola PVP.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Rastislav Trtík: Výsledkově jsme utkání zvládli, ale herně ne. Plzni chyběli klíčoví hráči a naši kluci to podcenili. Musíme v tomto směru s klukama nadále pracovat, aby se příště podobných nutkání podcenit oslabeného soupeře vyvarovali. Ještě, že jsme měli v bráně Drápala, který soupeře na dlouhé minuty vychytával, když jsme sami nebyli schopni se v útoku prosadit. Drápal prokázal už proti Flensburgu, že má formu. Důležité jsou z dnešního utkání body, na herním výkonu musíme ještě hodně zapracovat.

Fotogalerie