HCB Karviná
Zápasy
ne 4.12.2011 | Karvinský deník - Martin Ruščin

Házenkáři Karviné podle očekávání končí

Zápasové menu

Karviná - Házenkáři karvinského Baníku OKD podle předpokladů prohráli i druhé utkání s německým velkoklubem z Flensburgu a s Pohárem vítězů pohárů se loučí. O účast v dalším ročníku této soutěže budou usilovat za tři týdny v Lovosicích na finálovém turnaji Českého poháru.

Házenkáři Karviné odehráli na severu Německa slušný zápas v obranné fázi. Stejně jako v domácím prostředí inkasovali 37 branek. Čekalo se víc. V útočném pojetí ale trochu zaostali a nedali ani dvacet gólů. Švédský brankář Andersson v domácích službách si totiž připsal 15 úspěšných zákroků. Na druhé straně si hodně slušně počínal i Drápal mezi karvinskými tyčemi. Kryl 12 střel, z toho jednu sedmičku ostrostřelci Eggertovi.

Kromě Djordjiče, který se zranil v prvním duelu v Karviné, nastoupili domácí v kompletním složení. Žádné hvězdy nescházely. Bránění německých hráčů proto stálo Karvinské hodně sil. Promítlo se i cestování autobusem.

V ohnivé atmosféře Campushalle se baníkovci zpočátku nečekaně statečně drželi. Ve 12. minutě hájili stav 5:5. Pak se ale začal prosazovat rozehrávač Mogensen, který na sebe bral střeleckou zodpovědnost. Baníkovci si v obraně všímali hlavně urostlých Kaufmanna (jen 3 góly) a pivota Knudsena (4 góly).

Oproti prvnímu zápasu už se ale německý tým prosazoval z křídelních prostorů a z levé strany. Glandorf dal pět gólů, Rakušan s maďarským jménem Szilagy dokonec šest.

V úseku mezi 13. a 25. minutou dali hosté jen dva góly, zatímco domácí rychlou kombinací a přesnou střelbou získali rozhodující náskok 16:7. Zbytek zápasu se odehrál už jen z povinnosti a domácí borci si užívali ovace svých fanoušků z postupu do osmifinále. Z karvinských hráčů upoutal pozornost osmigólový Chudoba, neomylný střelec sedmimetrových hodů.

Přes očekávaný debakl baníkovci ostudu neudělali. Rozložení sil německé a české házené odpovídá zhruba oběma výsledkům, jakých Karviná proti Flensburgu dosáhla.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Trenér Rastislav Trtík: Hráli jsme odvetu s výborným soupeřem ve velmi pěkném prostředí. Soupeř byl jasným favoritem, už doma jsme s ním prohráli rozdílem třídy. Ale někteří naši kluci neměli před třemi měsíci zkušenost ani s nejvyšší českou ligou, takže s výsledkem, který jsme doma uhráli, jsem paradoxně spokojen. Nedostali jsme čtyřicítku. A výsledek o devatenáct branek, který jsme uhráli tady, taky beru, nebýt chyb, které pramenily z nezkušenosti, mohli jsme proměnit o osm, devět branek víc. Výborné utkání sehrál Drápal, v obou utkáních dobře zahráli Petrovský s Kružíkem. Jako tým jsme ale předvedli dobrý výkon a v některých pasážích jsme měli dokonce navrch. Nejdříve jsme zvolili agresivnější obranu 1:5, 2:4, ve druhé půli jsme šli na jistotu a zatáhli jsme to na 0:6. A myslím, že tyto změny v obranném systému slavily úspěch. Bohužel jsme ale často stříleli z nepřipravených pozic, což pramení právě z malé zkušenosti družstva. Oni z toho chodili do brejků a dávali laciné branky. Vzal jsem time a připomněl jsem klukům, aby se drželi toho, co máme připraveno. Naštěstí jsme se ale nezapsali do knihy rekordů, nedostali jsme padesát branek ani neprohráli o dvacet pět. Pro mladé kluky je to zkušenost. Zahráli si zápas, který už asi nikdy nezažijí. Umocněno to bylo tím, že ve Flensburgu slavili desáté výročí haly, navíc probíhají ve městě vánoční trhy a přestože jsme byli jasný outsider, hala byla ze tří čtvrtin plná. Pro hráče to je zkušenost, kterou snad zúročí v osobním rozvoji.

Zdroj:www.chf.cz