HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 15.12.2011 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Přerov a pak Lovosice

Karviná – Už jen poslední dvě akce mají do konce kalendářního roku naplánovány házenkáři Baníku OKD Karviná. Výhrou v Brně se přiblížili v tabulce druhému Zubří na rozdíl tří bodů a se stejným mankem chtějí vstupovat i do nového roku.

„Utkání v Brně pro nás bylo složité. Ukazuje se, že soutěž je vyrovnaná a i kluby ze spodku tabulky dokáží favorita potrápit,“ upozornil trenér Karviné Rastislav Trtík.

Extraligová soutěž může být napínavá až do samotného konce. „O víkendu prohrálo už i Zubří, což nám dává naději, že bychom jej mohli v novém roce doma porazit. Když se to povedlo Jičínu, může se to zdařit i nám,“ přeje si Trtík, aby se jeho celku vstup do nového roku vydařil.

Jeho tým bude dnes v Přerově usilovat o další extraligové body v posledním utkání před zimní přestávkou. „V Přerově to nebude jednoduché. Sice jsme tam vyhráli v poháru, ale do extraligového zápasu půjdou domácí určitě jinak nažhaveni. Doma dokáže být Přerov velice nebezpečný a umí překvapit i nejsilnější celky soutěže. Je třeba si dát velký pozor,“ varuje Trtík předem.

Baník čeká mezi svátky ještě Final four Českého poháru. Jak se trenér Trtík dívá na semifinálového soupeře svého týmu, domácí Lovosice? „Nevím, jestli je to náhoda, ale vyfasovali jsme nejtěžšího možného soupeře. Lovosice budou doma usilovat o zisk poháru, takže je jasné, že udělají vše pro to, aby nás porazily. My jsme si v nedávném domácím utkání proti nim ověřili, že jsme schopni pohlídat si jejich nejlepší střelce. Výhra ze vzájemného utkání nám může psychicky pomoct,“ domnívá se Trtík.

Ten také upozornil na skutečnost, že dějiště závěrečného pohárového podniku není zvoleno dvakrát vhodně. „Je trochu nešťastné, že se hraje zrovna v Lovosicích, ačkoliv se mezi čtyři nejlepší probojovaly tři týmy z Moravy. Takový výlet do Čech vás totiž přijde na nějakých pětadvacet tisíc a kluby teď určitě obrací každou korunu,“ netvářil se Trtík zrovna nadšeně.

„Vedení svazu by mělo dějiště závěrečného turnaje Českého poháru vybírat operativněji,“ myslí si. Nicméně dodal, že i tak neexistuje pro jeho tým nic jiného než výhra. „Pochopitelně chceme pohár získat a obhájit loňské prvenství. Je to velká motivace dostat se zase do Poháru vítězů pohárů,“ upozornil Trtík závěrem.