HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 22.12.2011 | Týdeník Horník

Házenkáři HCB OKD si zahrají i mezi svátky

KARVINÁ – Extraligoví házenkáři HCB OKD si příliš vánočního volna neužijí. Už v úterý je čeká v semifinálovém duelu Českého poháru celek Lovosic, který hraje navíc v domácím prostředí.

Baníkovci si v závěrečném duelu končícího roku 2011 připsali na své konto dva body za výhru 38:31 v Přerově. „Nebylo to jednoduché utkání, oba týmy vyznávají útočné pojetí, takže se spíš střílelo než bránilo. Nakonec jsem byl s výkonem hráčů spokojen, i když jsme znovu neproměnili několik výborných brankových situací,“ poukázal trenér mužstva Rastislav Trtík na fakt, že kdyby jeho svěřenci využili aspoň polovinu zahozených šancí, museli dosáhnout na hranici čtyřiceti nastřílených gólů.

„Nicméně se nám daří prosazovat ofenzivní hrou, a to je dobře,“ oceňuje Trtík snahu svého mužstva o dosažení co největšího počtu branek. Koneckonců, je to i jeho rukopis a Baník je v této činnosti mezi extraligovými týmy nejlepší. V úterý na něj čeká semifinálové střetnutí v domácím poháru. Soupeřem budou Lovosice, které hrají před vlastními fanoušky.

„Termín vyvrcholení pohárové soutěže je dán takto nešťastně, ale co se dá dělat. Naší snahou samozřejmě bude vyhrát, Lovosicím se letos nedaří podle představ, vysoko prohrály i u nás,“ mapuje soupeře Trtík. „Na druhou stranu Lovosice vše pro to, aby získaly pořadatelství turnaje, nedělaly jen kvůli tomu, aby si zahrály s námi a vypadly. Budou mít tu největší motivaci,“ upozorňuje.

Se svým týmem se bude muset udržovat i přes Vánoce v tréninkovém tempu. „Ten tréninkový rytmus je důležitý hlavně pro to, aby se pak v zápase nikdo nezranil,“ objasňuje důvody. Podle něj bude stěžejní, aby Baník nic nepodcenil. „Pokud se necháme zaskočit jako nedávno ve Frýdku-Místku, kde jsme zbytečně prohráli, pak to budeme mít hrozně těžké. Pevně věřím, že k tomu nedojde,“ konstatuje karvinský trenér.