HCB Karviná
Zápasy
st 8.2.2012 | Ivo Dudek

Po dobrém výkonu jsme porazili první Duklu

Zápasové menu

Dnešní podvečer patřil v Karviné házené. Po podařeném výkonu jsme v dramatickém a rychlém utkání porazili našeho velkého Pražského rivala a potvrdili tak letošní domácí neporazitelnost v rámci Tipgames extraligy. A to hlavně díky vám, našim věrným fanouškům, kteří jste opět vytvořili skvělou atmosféru a byli jste oním pověstným osmým hráčem na palubovce.

Dlouhá přestávka vyplněná ME v Srbsku včera skončila a natěšení diváci se dočkali hned prestižního a atraktivního duelu. Přijel totiž úřadující mistr - Dukla Praha. A tak se šlágr kola hrál u nás v Karviné.

Nástup do utkání vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení z ruky Lehockého. Ten se trefil dokonce dvakrát za sebou a za nás pak kontroval Petrovský. Až do stavu 5:7 se situace nezměnila. Na každé naše snížení stavu dokázala Dukla ihned odpovědět a až v polovině první půle srovnával Radek Kružík na 7:7. Hned vzápětí byl vyloučení byl vyloučen Šik a nám se naskytla příležitost jít do vedení.

Tu jsme dokonale využili a nastartovali tak úsek hry, který byl pro další vývoj zápasu velmi důležitý. Přesilovku jsme totiž vyhráli 3:0 a utekli tak hostům o tři branky. V tomto trendu pokračoval i další průběh když jsme dokázali utéct dokonce na 12:7. Poté hosté hru vyrovnali a postupně náskok snižovali. Poločas tak skončil 16:13 v náš prospěch.

S nástupem do toho druhého jsme měli v úmyslu přidat nějakou tu branku a vytvořit si ještě větší náskok. To se ale nepovadlo. Ba naopak byli to právě hosté, kterým začátek druhého poločasu vyšel lépe a postupně z náskoku ukrajovali. Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Přes veškerou snahu se Dukla dotáhla a v 45. minutě bylo srovnáno! Tak byla před námi dramatická koncovka o jakou v zápasech s Duklou nikdy není nouze. Poslední patnáctiminutovka ale zastihla ve skvělé formě Ľuba Drápala v naší brance. Ten i v předchozím průběhu chytal dobře a zlikvidoval řadu šancí, ale jeho výkon gradoval právě v koncovce. Drápal se velkou měrou přičinil o to, že oba body zůstaly v Karviné. Například v 50. minutě šel za stavu 23:23 do sóla Kotrč a jeho stoprocentní šanci vychytal a zabránil tak tomu aby šli před koncovkou hosté do vedení.

Jeho výborný výkon podpořili spoluhráči v poli poslední pětiminutovku jsme vyhráli 3:0. Tak bylo konečné skóre stanoveno na 28:25 v náš prospěch. Ziskem dvou bodů jsme se dotáhli do těsného závěsu za Zubří, které prohrálo v Lovosicích. Špice tabulky se tak dost vyrovnala a vypadá to, že Tipgames extraliga ještě bude hodně zajímavá.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Pauza, Dukla Praha: První klíčový moment utkání byl v prvním poločase, kdy jsme z našeho vedení 7:5 dovolili domácím otočit až na 12:7 v náš neprospěch. „Tím druhým byla podle mne situace, kdy šel Kotrč za stavu 23:23 do sóla, ale neproměnil ho, takže jsme dovolili domácím jít zase do vedení. A posledním bylo samozřejmě vyloučení Tesaře za stavu 25:25. Karviná pak využila tlaku prostředí k tomu aby zápas zvládla.

Rastislav Trtík, HCB OKD: Děkuji hostům za korektně vedené utkání, myslím, že jsme na české poměry viděli velice kvalitní utkání, plné zvratů - na začátku vedla Dukla, pak jsme to otočili, Dukla se zase dotáhla a konec jsme opět lépe zvládli my. hráči si plnili co jme si řekli, hráli po delší době disciplinovaně a to slavilo úspěch. Takže mám radost nejen z výsledku, ale i z předvedené hry. Velmi dobrý výkon podal Drápal. Vyplatila se mu poctivá příprava. Seděli jsme několik dní i do půlnoci spolu u videa a studovali střelce Dukly a to přineslo ovoce. Samozřejmě mu pomohla i dobře fungující obrana. Svou sílu ukázal dnes i Viktor Hastík, který dobře do týmu zapadl a určitě bude posilou. Je to hráč, který má spoustu energie a tu dokáže i přenést na další hráče a to dnes bylo vidět.

Pavel Halada, prezident HCB OKD: Jsem velmi rád, že si dnes diváci přes velké mrazy a i přesto, že bylo utkání v televizi, našli do haly cestu, slušně ji naplnili a vytvořili výbornou kulisu. Chtěl bych jim touto cestou moc poděkovat. Byli pro nás opět osmým hráčem i díky skvělým fanouškům jsem vyhráli.

Fotogalerie