HCB Karviná
Zápasy
ne 12.2.2012 |

Těsné vítězství v Hranicích.

Zápasové menu

Naše středeční vítězství s Duklou a vysoká prohra Hranic v Plzni možná sváděly k domněnce, že to budeme mít dnes v Hranicích jednoduché. Opak byl pravdou a potvrdilo se, že Hranice doma mohou potrápit každého a v žádném případě tam není jednoduché vyhrát. Přesvědčil se tom už i Jičín a také Lovosice, kteří tam ztratily body.

V Hranicích se nám nikdy nehrálo moc dobře a platilo to i dnes. Skóre utkání sice otevřel Vojta Petrovský ale domácí rychle kontrovali. V sedmé minutě byl stav 3:1 pro domácí a trenér Trtík byl nucen vybrat velmi brzký time - out aby pomohl své hráče nastartovat. Zřejmě se mu to podařilo, protože hned vzápětí jsme domácí dotáhli a skóre se pak přelívalo z jedné strany na druhou a žádný z týmů nebyl schopný svému soupeři odskočit víc než o jedinou branku. Nehrála se ale nijak pohledná házená. Hráči na obou stranách totiž produkovali řadu technických chyb a plynulost hry tak oboustranně trpěla. Poločas skončil 13:13 a vše nasvědčovalo tomu, že druhá půle bude mít podobný průběh.

A to se také stalo. Až do 45. minuty. To domácí vedli 21:19 po šňůře tří branek v řadě, kterou otočili z pro ně nepříznivého stavu 18:19. Hned poté se ale podobný kousek povedl i našim hráčům. Dali jsme totiž čtyři branky v řadě a položili tak základ k pozdějšímu vítězství. Začal úřadovat pozdější nejlepší střelec utkání Petrovský, který se předtím "jen" dvakrát, když dával naše první dvě branky. Svou přesnou mušku si ale schoval na tu nevhodnější chvíli. V poslední čtvrtině se totiž trefil ještě šestkrát a velkou měrou tak dopomohl k tomu, že důležité dva body za vítězství přece jen putují do Karviné.

Je dobře, že jsme potvrdili středeční výhru nad Duklou a nepřipustili jsme tak, že bychom získané body zase ztratili dnes v Hranicích. Náš výkon nebyl sice tak povedený jako ve středu ale i přesto, že se nám tolik nedařilo jsme zvítězili a to je velmi důležité.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Rastislav Trtík: Věděl jsem že nás nečeká lehký zápas. Hranice jsou doma schopny hrát s každým vyrovnanou partii a potvrdily to i dnes. Navíc nám moc nesedí zdejší hala a prostředí. Náš výkon nebyl nejlepší, hráči nehráli to co jsme si domluvili a taky vyprodukovali velký počet technických chyb. V poslední čtvrtině jsme zlepšili hru obrany a dobrý výkon Drápala a Petrovského na konci rozhodl o zisku bodů. Cením si toho, že jsme vyhráli zápas, ve kterém se nám nedařilo, to je vlastně těžší než vyhrát, když se vám daří. Takže z tohoto pohledu je toto vítězství cenné.