HCB Karviná
Zápasy
st 22.2.2012 |

V nervozním utkání byli o krok lepší hosté

Zápasové menu

Dnes jsme očekávali tuhou bitvu, jako ostatně vždy se Zubřím. A také se tak stalo. Od začátku ale byli hosté o krůček vepředu a tak jsme tentokrát doma neuspěli. Hosté nám tak připravili letošní první porážku na domácí palubovce v rámci Tipgames extraligy a střídají nás tak na druhém místě tabulky.

Začátek utkání, které se hrálo ve výborné atmosféře se nesl ve znamení hostujícího týmu. Zubří totiž vsítilo tři branky za sebou a až potom jsme dokázali kontrovat i my. Na hráčích obou týmů bylo vidět že jsou na tento boj o druhé místo tabulky velmi motivování a chvílemi se na palubovce pěkně jiskřilo. Ve 14. minutě se palubovka hodně vylidnila. Do šaten totiž předčasně odešel Marek Vančo, který zastavil nedovoleně v rychlém útoku Stržínka. Této situaci ještě předcházela vzájemná potyčka mezi Hastíkem a Pernicou na polovině hostů. Rozhodčí ji zaznamenali a při přerušení hry potrestali oba její aktéry dvouminutovým trestem. Potom jsme hráli jen tři proti čtyřem.

Tuto příležitost hosté nevyužili k nějakému výraznému navýšení skóre a my se pořád drželi v kontaktu. Vytvářeli jsme ale řadu zbytečných technických chyb a dobře fungující obrana Zubří nám nedovolovala abychom pomýšleli na zvrat v utkání. Nejblíže jsme k tomu měli v 24. minutě, kdy ze sedmičky srovnával Hastík na 12:12 a hráli jsme přesilovku. Tu jsme ale trestuhodně promrhali a naopak jsme další minuty prohráli 0:3. Hosté si tak vzali zpět svůj malý náskok, který si pak i přenesli do druhého poločasu.

Ten se nesl v podobném duchu jako ten první. Díky své nepřesnosti jsme ztráceli řadu míčů a hráči přes veškerou snahu už nedokázali v dalším průběhu hru srovnat. Do poslední čtvrtiny utkání jsme už vstupovali s mankem pěti branek a s nadějemi na body to už nevypadalo dobře. Do naší branky nastoupil před koncovkou Lefan, který se hned uvedl několika dobrými zákroky. Ty jsme ale nedokázali zužitkovat v útoku k obratu ve skóre. Hosté sice dokázali v poslední čtvrtině už jen třikrát skórovat, nicméně my jsme zaznamenali jen o dva zásahy více a tak jsme pouze snížili na konečný stav 25:28.

Nutno říci, že hosté se s důležitostí utkání vyrovnali lépe, vlastně po celý průběh zápasu vedli a z tohoto pohledu zvítězili zaslouženě.

Další utkání nás čeká už v sobotu v nedaleké Kopřivnici, kde bychom měli zapomenout na tuto prohru a získat další body do tabulky Tipgames extraligy. Před námi je ještě nástavba a v ní se se všemi soupeři první šestky utkáme ještě dvakrát, a tak vůbec nic ještě není rozhodnuto.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Rastislav Trtík, Karviná - Budu hodnotit jen výkon našeho týmu a ten byl v dnešním, pro nás důležitém utkání, špatný. Částečně to vyplývá z toho, že sehranost družstva ještě není na takové úrovni, jak bychom si představovali. Po vleklém zranění se v obraně objevil Hanisch, myslím, že tam byl hodně cítit, ovšem chyby tam byly. Potřebuje to čas. Ale soutěž ještě nekončí. Jsem rád za každou takovou zkušenost, která nás v konečném důsledku může posunout zase dál,
Jiří Mika (Zubří) - Věděli jsme, že Karviná je spolu s Duklou favoritem ligy. Když někdo porazí Duklu, tak asi nějakou kvalitu má. Navíc mám respekt k práci trenéra Trtíka a vím, že když má podmínky k práci, dokáže sestavit silný a ambiciozní tým. Proto jsem velmi spokojen, že jsme tady dokázali vyhrát. Oceňuji, jak tým bojoval celých šedesát minut, jak precizně zahrál v obraně.

Fotogalerie