HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 17.5.2012 | Týdeník Horník

Překazí Baníkovci Zubřanům oslavy?

KARVINÁ – Házenkáři HCB OKD mají před sebou poslední dvě utkání sezony. O jejich bronzových medailích se rozhodlo již dříve, ale i přesto prokazují hráči vysokou morálku, když v utkáních, ve kterých by jim teoreticky už o nic nemělo jít, dávají najevo nezměrnou vůli po vítězství a maximální nasazení i bojovnost.

To byl i případ jejich posledního zápasu v Praze na Dukle, kde svého historicky největšího rivala dokázali porazit (to se v sezoně podařilo už pouze Zubří) a prakticky mu vzít reálné naděje na obhajobu titulu. V emočně vypjatém duelu prokázali hráči HCB OKD též smysl pro fair play, když dvakrát vrátili soupeři míč v situaci, kdy arbitři utkání tápali, komu ho po sporné situaci přidělit. „Naši se přiznali k tečím, čehož si cením. Tým ukázal charakter. V tomto utkání už se jelo vyloženě na morál, protože třetí místo nám už nemohl nikdo vzít, sezona nás stála spoustu fyzických i psychických sil, ale kluci k tomu v nelehké situaci přistoupili zodpovědně a ukázali, že Karviná bojuje vždy na sto procent a nic nevypouští,“ poznamenal trenér mužstva Rastislav Trtík.

„Cením si, jak tým pracoval a navázal na domácí vítězství s Lovosicemi. Náš cíl je splněn a uvidíme, s jakou vitalitou vstoupíme do nové sezony,“ dodal Trtík, který si pochvaloval i návrat Libora Hanische do sestavy. „To je hodně příznivé. Libor byl celou sezonu zraněný, doléčoval si šrámy z předešlých let a my jsme rádi, že je konečně vyléčen. Nechtěli jsme jeho návrat na palubovku uspěchat. Kdybychom byli sobci, mohli jsme ho použít a uvažovat o lepších výsledcích, ale mně osobně záleželo na zdraví hráče. Takové momenty se nám v budoucnu určitě vrátí,“ míní Trtík.

Karvinští odehrají závěrečné domácí utkání letošní sezony proti Zubří, které může v případě výhry slavit titul, v sobotu 19. května od 19 hodin. „Pro diváky jsme připravili akci, kdy každý, kdo na utkání dorazí v černé nebo bílé barvě, bude mít vstup zdarma. Chceme vytvořit našim hráčům obrovskou podporu a důstojně se rozloučit s letošní sezonou,“ objasnil manažer HCB OKD Martin Kostelník.