HCB Karviná
Zápasy
pá 25.5.2012 | Karvinský deník

Na závěr sezony výhra v Přerově

Zápasové menu

Karviná - Házenkáři Karviné zakončili soutěžní ročník Tipgames extraligy vítězstvím v Přerově. Devíti góly na sebe upozornil Viktor Hastík. utkáním předal zástupce Českého svazu házené Aleš Kolář karvinským hráčům a realizačnímu týmu bronzové medaile.

Poslední utkání letošního ročníku se hrálo již ve středu a oběma týmům už o nic nešlo. Možná i proto si Baník mohl dovolit prospat první poločas, aby po změně stran manko dohnal a zvítězil o jedinou branku. Domácí končí sezonu 2011/2012 na šestém místě, nejlepším umístění v historii klubu.

V samotném úvodu sice Karviná vedla 3:0, ale Přerov čtyřmi přesnými zásahy v rozmezí dvou minut převážil misky vah na svou stranu a až do konce první půle měl navrch. A to výrazně. Ve 22. minutě byl stav 13:10, Sokoli zbylou část první půle vyhráli 4:0 a na tabuli svítilo přestávkové skóre 17:10.

„Zahráli jsme výborný první poločas. Dařilo se jak v útoku, tak i obrana fungovala dobře, za níž chytal skvěle Petr Štolcar. Bylo to dobře rozběhnuté," konstatoval asistent domácího kouče Richard Buček.

Jenže po příchodu z kabin jeho tým podlehl uspokojení a bylo zle. „Karviná přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a my začali dělat chyby v obraně," pokračoval v hodnocení.

„My jsme naopak nehráli to, co bychom chtěli. To jsem jasně viděl už v úvodu zápasu, i když jsme vedli 3:0. Tyto závěrečné zápasy jsou dost těžké pro motivaci hráčů, hráli jsme až příliš uvolněně a soupeř nás trestal," rekapituloval karvinský trenér Rastislav Trtík první půli.

S tou druhou už vyslovil spokojenost. „I z minus sedmi jsme se vyhrabali a dojeli do cíle sezony s dalším vítězstvím, což je dobré, protože jsme se mohli takto odvděčit i našim příznivcům, kteří za námi do Přerova přijeli. Na tom se dá do příští sezony stavět," mínil Trtík.

Jeho svěřenci manko sedmi branek z první půle smazali za pouhou čtvrthodinu a vypadalo to, že si jdou jasně za svým cílem. „Karviná se na nás dotáhla a už to vypadalo špatně. Naštěstí Štolcar vytáhl pár výborných zákroků a znovu nás vedl," vyzdvihl přerovský kouč Buček domácího brankáře.

Přerov se sice soupeře držel, ale ten byl stále o branku či dvě blíže vítězství. „Nakonec jsme to zvládli, přestože to utkání už nic neřešilo. My jsme rádi, že jsme během sezony dokázali porazit všechny soupeře a že jsme nastříleli nejvíce branek. Také mě potěšilo, že hráči udělali za rok na tréninku velký kus práce. Z naší hry jsem měl v závěrečných kolech opravdu dobrý pocit. Hra nebyla rozháraná, každý z hráčů, přestože jich dost nastupovalo se sebezapřením, přesně věděl, co má na hřišti dělat," byl Trtík spokojen.

A i domácí byli nakonec spokojeni. „Hrát s Karvinou vyrovnané utkání až do konce, to určitě není špatný závěr sezony," hledal Richard Buček i pozitiva.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici