HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 7.8.2012 | Redakce

Pár slov k přípravě

Příprava na novou sezónu je v plném proudu. Nic na tomto faktu samozřejmě nemohly změnit ani velké personální změny jak v hráčském kádru, na trenérském postu a v realizačním týmu. Za námi je i první úspěšný přípravný zápas ve Frýdku Místku.

Příprava začala v pondělí 23. července pod vedením manažera Martina Kostelníka. Před začátkem přípravy totiž odešel trenér Rastislav Trtík do Rostocku a tak nastalo pro vedení klubu hektické hledání nového trenéra. Toho našlo v osobě Dana Michajlíka, který záhy převzal vedení přípravy.

Aby začátek přípravy nebyl příliš monotónní, absolvovali hráči výstup na Lysou horu a také dva tréninky s karvinskými boxery.

Nyní už probíhají i herní tréninky a tento pátek 10.8.2012 jedeme k dalšímu přátelskému utkání do Polského Zabrze, kde budeme hrát v 16 hodin s týmem NMC Powen Zabrze. Další zápasy nás čekají koncem příštího týdne opět v Polsku. To totiž jedeme, stejně jako v posledních letech, na kvalitně obsazený Międzynarodowy Memoriał Jerzego Klempela v Dzierzoniowě. Ten je jako v minulých letech kvalitně obsazen a ve skupině se utkáme s Dinamem Poltava (UKR.) a Polskými týmy Azoty Puławy, Chrobry Głogów, Spójnia-Wybrzeże Gdańsk a Czuwaj Przemyśl.

Ve středu 22. srpna budeme hrát jediné přípravné utkání na domácí palubovce. Bude to odveta s Polským týmem NMC Powen Zabrze a od pátku 24. srpna pokračuje příprava na druhém ročníku Memoriálu Schmita Rogera, kde nás čekají kvalitní týmy. Na turnaji se totiž utkáme s týmy US IVRY HANDBALL, FC PORTO VITALIS a domácím HANDBALL ESCH.

Jak už jsem napsal v anotaci ke článku, sestava HCB OKD prošla velkou obměnou. Odešli brankáři Drápal (Topolčany), Lefan (Mylhúzy FRA) a Adamík (Lovosice). Z hráčů v poli nás opustili Požárek (Piotrkowianin Piotrków Trybunalski POL), Hastík (Brno), Kružík (Topolčany), Sliwka AZS Czuwaj Przemyśl, (POL.) a Kalous (FM.)

Tým byl naopak doplněn například bratry Mecovými, kteří přišli z FM, brankáři Pyškem (FM) a Schamsem (Třeboň). Více šancí určitě dostanou i hráči Ostravy, kteří se u nás už připravovali v loňském roce, Hardt a Gelnár a rovněž hráči našeho B týmu.
Některé z těchto příchodů a ostatně i odchodů nejsou úplně dotaženy do konce a jsou ještě v jednání.

Foto