HCB Karviná
mládež
so 8.9.2012 | Jaroslav Hudeček

Starší dorostenci vyhráli turnaj ve Veselí

Družstva staršího a mladšího dorostu se v sobotu 1. 9. a neděli 2. 9. 2012, zúčastnila silně obsazeného turnaje v Novém Veselí. K naši radosti starší dorostenci tento turnaj překvapivě, ale zcela zaslouženě vyhráli. Vítězství je velice cenné, protože již v prvním utkání se zranil jeden z klíčových hráčů Užek Jiří.

Hráči se však s jeho ztrátou dokázali vyrovnat a svým koncentrovaným, disciplinovaným a kvalitním herním výkonem šli za vítězstvím. Postupně naše družstvo odehrálo tato utkání:

Nové Veselí - HCB Karviná 25 : 25 (14:13)

Sestava: Bartoň, Malina, Vajda, Lukacs 1, Marhons 4, Mlotek 3, Užek 3, Paululik 5/4, Moj 4, Zbořil 3, Valuch, Gasior 1, Hodulik, Borys M. 1, Vančo.

V prvním utkání nás čekal ambiciózní domácí celek. Hráči N. Veselí jsou pověstní moderní rychlou a agresívní hrou. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Ve druhém poločase se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Bohužel v závěru utkání přišlo naše zbytečné vyloučení a několik neproměněných šancí a domácí srovnali skóre. Škoda ztraceného bodu, ale remíza slušela oběma týmům.

HBC Jičín - HCB Karviná 24 : 28 (14:15)

Sestava: Bartoň, Malina, Vajda, Lukacs 3, Marhons 5, Mlotek 6, Paululik 9/7, Moj 1, Zbořil, Valuch, Gasior 1, Hodulik 2, Borys M. 1, Vančo.

V průběhu prvního poločasu se naši hráči jen těžce prosazovali proti pohyblivé obraně soupeře. Ve druhé půli jsme našli recept na výbornou obranu a získali jsme 6 brankový náskok. Bohužel jsme dělali zbytečné technické chyby, které soupeř trestal z rychlých útoků. Rovněž naše obrana pracovala výborně a co prošlo na bránu, výborným výkonem likvidoval Malina v brance. Po prostřídání soupeř snížil na přijatelné skóre.

Dukla Praha - HCB Karviná 19 : 21 (12:12)

Sestava: Bartoň, Malina, Vajda, Lukacs 1, Marhons 4, Mlotek 2, Paululik 4/1, Moj 2, Zbořil 3, Valuch, Gasior 2, Hodulik, Borys M. 3, Vančo.

Ve třetím utkání nás čekal mistrovský celek z Prahy. V průběhu turnaje prozatím nepoznal porážku. Do branky jsme i přes výborné výkony Bartoně a Maliny, postavili mladého Vajdu. Ten nás svým výborným výkonem mile překvapil. Jen v závěru cca 10 minut před konce po sérii branek šel do branky Bartoň, který ji doslova zavřel (80% úspěšnost!!) Musíme však pochválit všechny hráče za nasazení, agresivitu v obraně a taktickou disciplínu. Naše družstvo zcela zaslouženě zvítězilo.

ŠKP Bratislava - HCB Karviná 19 : 24 (8:13)

Sestava - Bartoň, Malina, Vajda, Lukacs 1, Marhons, Mlotek 2, Paululik 10/3, Moj 4, Zbořil 1, Valuch 1, Gasior, Hodulik 3, Borys M. 1, Vančo 1.

V neděli 2. 9. 2012 nás čekal další nepříjemný soupeř a navíc nám šlo v tomto utkání o prvenství v turnaji. Naši hráči vstoupili do utkání jako uragán a od prvního hvizdu dali soupeři jasně najevo kdo je na hřišti pánem. Výbornou agresívní a pohyblivou obranou jsme eliminovali nebezpečné střelce Bratislavy. V brance nás držel výbornými zákroky Bartoň. Již v prvním poločase jsme si vybudovali náskok a postupně se do hry zapojili všichni hráči i brankáři. Naše družstvo si tímto zaslouženým vítězstvím zajistilo prvenství v celém turnaji.

Chtěl bych poděkovat hráčům za jejich přístup a propagaci našeho klubu nejen na hřišti, ale i mimo ně. K vidění byla celá řada kvalitních utkání, vedená ve sportovním duchu. Rovněž bych chtěl poděkovat vedení Nového Veselí za organizaci a vytvoření výborných podmínek ke kterým patřilo i opékané sele, sladkosti, které upekly maminky hráčů. Toto všechno bylo zdarma k dispozici všem hráčům i divákům! Opravdu super příprava před mistrovskou soutěží. Ještě jednou díky.

S pozdravem trenér HCB Karviná SCM Hudeček Jaroslav.