HCB Karviná
Zápasy
ne 16.9.2012 |

Přes bojovný výkon jsme na body nedosáhli

Zápasové menu

V druhém kole extraligy jsme na domácí palubovce přivítali silnou Plzeň. Ta je totiž letos házenkářskou veřejností a odborníky pasována do role jednoho ze spolufavoritů na zisk medaile. Po vydařeném prvním poločase jsme v tom druhém svými vlastními chybami přispěli k tomu, že hosté tuto roli u nás potvrdili.

V první půli jsme hráli dobře. Hráči podle slov trenéra plnili to, na čem se spolu domluvili a na palubovce se odehrávala tuhá bitva. Dařilo se nám zakončovat připravené šance a v tom vynikal zejména Vojta Petrovský. Z prvních deseti branek jich on sám vsítil sedm. Hosté ale vždy dokázali kontrovat a skóre se přelívalo z jedné strany na druhou. Největší brankový rozdíl v prvním poločase byl pouhé dvě branky.

O osudu zápasu se tak rozhodovalo až v druhém poločase. Do něho nastoupili hosté z Plzně o poznání lépe než naši hráči a v prvních deseti minutách si vybudovali až pětibrankový náskok. Nepomohl ani time out, který si naše lavička vybrala už v páté minutě druhé půle. Zkušený brankář hostů Motlík s přehledem likvidoval naše střely a naši brankáři za jeho výkonem v této fázi utkání zaostávali. Tento nepříznivý vývoj naše hráče ale nijak nezlomil. Pořád bojovali, dřeli a začali náskok hostů dotahovat. Dvakrát jsme se dostali až na rozdíl dvou branek ale vždy v těchto důležitých okamžicích vyprodukovali hráči nějakou technickou chybu, která je zase srazila. Ve 25. minutě jsme byli opět jen o dvě branky (25:27) a měli jsme výhodu sedmimetrového hodu. Ten ale David Krahulec neproměnil a z protiútoku jsme inkasovali. Poté jsme dva získané míče zbytečně ztratili technickými chybami při přechodu do útoku a na obrat jsme už nemohli pomýšlet.

Přes porážku se silnou Plzní je pozitivní to, jakým způsobem hráči bojovali a svou bojovností si jistě zasloužili sympatie přítomných fanoušků.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Martin Šetlík, Talent Plzeň: V Karviné se hraje vždy obtížně. První půle nás utvrdila v tom, že to tady budeme mít složité. Neměli jsme moc pevnou obranu, nechali jsme střílet Vojtu Petrovského. Přitom víme, že se jedná o výjimečného střelce. V druhém poločase to bylo lepší. Proměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Bohužel ne všechny, čímž jsme dali domácím znovu šanci, aby se na nás dotáhli.

Daniel Michajlík, HCB OKD: Za první půli musím hráčům skutečně složit kompliment, protože v ní naplnili vše, na čem jsme se dohodli. Dodržovali veškeré pokyny, slušně bránili, střelba byla v pořádku. Ve druhém poločase jsme my rozchytali Motlíka. Klobouk dolů před Radkem, který i ve čtyřiceti letech ukázal našim střelcům, co s nimi umí provést. Radka samozřejmě znám, proto jsem také hráčům předkládal recepty, jak ho překonat, ale evidentně ještě nejsou tak vyspělí, aby to dokázali prodat. V zásadě nás porazil on. Soupeř odskočil, byli jsme příliš studení, a to nás stálo jeho náskok. Dotahovat pět gólů na tak kvalitní mančaft, to bylo fakt hodně. Ta pravá házená se začíná hrát od 50. minuty, ale my už měli brankové manko, takže jsme se plnohodnotně do zápasu nedostali.

Fotogalerie