HCB Karviná
Zápasy
po 24.9.2012 |

Z Přerova jsme přivezli další dva body.

Zápasové menu

Další dva body z venkovního hřiště jsme získali v neděli. Nevyzpytatelného soupeře, který hrál svůj první domácí zápas a chtěl se předvést před domácím publikem, jsme přehráli a zaslouženě vyhráli. Je jen škoda, že v minulém kole jsme doma podlehli Plzni, mohli jsme teď být na čele tabulky. Extraliga tak má překvapivého lídra. Na prvním místě je Brno, které právě v Plzni vyhrálo.

Domácí se sice ujali vedení 1:0, ale to se brzo změnilo. Vzápětí jsme stav obrátili a ujali se vedení. Rozstříleli se Petrovský s Mlotkem a Chudobou a zejména zásluhou jejich branek jsme si udržovali malý náskok. Škoda jen řady dalších nevyužitých šancí. Mohli jsme si vytvořit náskok a hrát tak v dalším průběhu klidněji. Právě i vinou těchto neproměněných příležitostí jsme nakrátko přišli o vedení a domácí se ještě jednou dostali do malého náskoku.
To bylo v dvacáté minutě, kdy po šňůře tří branek domácích svítil na světelné tabuli stav 10:9 pro domácí. Naštěstí to byla jen krátká epizoda a vzápětí bylo srovnáno a do poločasu jsme se zpět vrátili do čela my.

Nástup do druhého poločasu nám vyšel výborně. Naši hráči totiž zaznamenali pět přesných tref za sebou a od té doby jsme měli vývoj utkání v podstatě pod kontrolou. Tento náskok jsme si totiž udržovali a před koncem dokonce ještě navýšili i přesto, že domácí nasadili osobku na našeho nejlepšího střelce - Vojtu Petrovského. Jeho totiž dobře zastoupili Slávek Mlotek s Radimem Chudobou.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Michajlík (HCB): Nemá cenu vyzdvihovat jednotlivce, celý tým zahrál příkladně. Výhra má pro nás velkou cenu, protože teď jedeme do Lovosic a tam nás rozhodně nečeká procházka růžovou zahradou. Každý takový výsledek jako v Přerově zvedá mužstvu sebevědomí i víru ve vlastní schopnosti. Koneckonců nám svými výsledky ukazuje i Dukla, že hrát se dá opravdu s každým. To, že letos začínáme prakticky od nuly neznamená, že se spokojíme s umístěním kolem šestého místa v tabulce. Tak to rozhodně není a já svému týmu věřím.