HCB Karviná
Zápasy
ne 18.11.2012 |

Vybojované vítězství v Hranicích!

Zápasové menu

Až do dnešního dopoledne nezakusili Hraničtí v letošní sezóně horkost porážky. Tu první jsme jim připravili až my. Je to naše druhé vítězství za sebou s týmy, které pomýšlejí na postup do první šestky a tím do nadstavbové části. Situace v popředí tabulky se tak ještě více zamotává a vyrovnává.

V roli favorita byli určitě domácí. K tomu přispěla určitě i nelehká situace s kádrem v Karvinském dresu. Po nešťastné administrativní chybě, kvůli které nemohli nastoupit juniorští reprezentanti Užek a Mlotkem se ještě při rozcvičování zranil Hardt a tak naše sestava byla opravdu hodně očesaná. Ale stejně jako před týdnem v Karviné proti Zubří, tak i dnes, se kádr semkl a zvítězilo Karvinské srdce. Ostatně to stejné srdce ukázal i dnes v Davis Cupu další Karvinský rodák, tenista Radek Štěpánek, který svým vítězstvím, rozhodl o zisku této nejcennější trofeje pro Českou republiku! Na dálku tímto gratulujeme.

Teď už zpátky k házené. Jak se dalo předpokládat, od začátku byl vývoj opravdu velmi vyrovnaný. O naše branky se staral zejména Vojta Petrovský, který dokázal skórovat i přesto, že jej obrana domácích pečlivě střežila. Domácím branky zařizovali hlavně Rachač s Galusem. A v obou brankách se činili gólmani - jak domácí Kučerka tak v naši brance Pyško. Domácí si sice nakrátko dokázali vybojovat tříbrankové vedení (17.min. 8:5) ale o to vzápětí přišli. Ve dvacáté minutě totiž vyrovnával na 8:8 náš nejlepší střelec Vojta Petrovský. A byla to už jeho šestá branka v utkání! Poté sice Hranice zase získaly malý náskok ale tem dorovnal se závěrečnou sirénou svou první brankou v utkání David Krahulec na poločasový stav 12:12.

O přestávce si jistě mnozí kladli otázku jestli úzký kádr hostů vydrží s domácími držet tempo až do konce zápasu. Odpověď přinesla následující půlhodina. Hráči tempo nejen vydrželi ale dá se říct, že jej dokázali stupňovat. Po tom, co domácí vyrukovali na Petrovského s osobní obranou, vzal střeleckou odpovědnost na sebe Chudoba a jeho střely si, skoro pokaždé, našly přes obranu domácích a Kučerku v jejich brance, cestu do sítě Hranic. Když se k němu přidal se svými dalšími brankami Krahulec, jazýček vah střetnutí se pomalu, ale jistě začal naklánět na naši stranu. Ve 44. minutě jsme si poprvé získali náskok tří branek. To ještě domácí dokázali kontrovat třemi brankami Rachače ale vzápětí jsme náskok získali zpět. A na to už domácí zareagovat nedokázali.

Připsali jsme si tak do tabulky další, nesmírně důležité body. Pokud před tímto devátým kolem byly mezi prvním a osmým týmem tabulky pouhé čtyři body, tak po něm už to jsou jen body tři! Tak vyrovnanou tabulku extraligy jsme už dlouho neměli příležitost vidět. To je tou nejlepší pozvánkou pro vás, naše věrné diváky, abyste se na další utkání Tipgames extraligy přišli podívat osobně do naší haly. V sobotu 24.11 budeme totiž hostit dalšího z aspirantů na přední příčky - HBC Jičín.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Michajlík, HCB OKD: Musím opravdu vyzdvihnout morálku hráčů a ocenit jejich přístup k dnešnímu utkání. Dodrželi veškeré taktické pokyny, které jsme jim předkládali. Pochopili, že se těžko můžeme prosazovat ve hře jeden na jednoho, takže musíme společně rychle a přesně kombinovat.

Fotogalerie