HCB Karviná
Zápasy
ne 3.3.2013 |

Ze Zubří se vracíme bez bodu

Zápasové menu

Po tomto kole jsme mohli mít téměř jistotu postupu do první šestky. To bychom ale museli podat výborný výkon, abychom rozjeté domácí dokázali připravit o body na jejich vlastní palubovce. Nestalo se tak a jistotu postupu do nadstavby si tak musíme vybojovat v posledních dvou kolech.

Domácí nastoupili do zápasu velmi aktivně, jak je to ostatně v Zubří vždy. Jejich nasazení bylo jistě motivováno i důležitostí zápasu pro postup mezi nejlepší šestku po základní části. Do jejího konce už teď zbývají pouhá dvě kola a boj o šesté místo, zaručující postup do soubojů o medaile, je velmi dramatický. Proto je důležitý každý získaný bod.

Zubřané záhy získali vedení po brankách Bechného v Václava. My jsme bohužel neproměnili své šance a na každou branku v síti domácích jsme se dost nadřeli. V desáté minutě jsme už prohrávali 2:6 a začátek nám tedy rozhodně nevyšel podle našich představ. Následující pětiminutovka už byla podstatně lepší a šňůrou čtyř branek jsme dokázali srovnat stav. Další průběh zase už ale patřil domácím.

Těm se rozstřílel zejména Trifunovič, který je jejich novou zimní posilou. A v tomto utkání ukázal, že je opravu pomocí. Nastřílel totiž do naší sítě celkem devět branek a stal se tak nejlepším střelcem zápasu. Nám nefungovala obrana tak, jak bychom si představovali. Hlavně přes střed jsme dostávali moc branek, když jsme nedokázali ubránit již zmíněného Trifunoviče a také pivota Bechného.

Do konce poločasu naše ztráta narostla na čtyři branky (14:10) a vyhlídky do druhé části utkání nebyly nejlepší. Domácí si pořád drželi náskok vybudovaný v prvním poločasu a nic nepomohlo ani to, že se rozstřílel Vojta Petrovský. Ten se v prvním poločasu neprosadil ani jednou a ve druhém dokázal zatížit konto domácích hned sedmi přesnými zásahy. K malém dramatu se schylovalo mezi 26. a 28. minutou, kdy jsme se domácím po sérii tří přesných tref přiblížili na rozdíl tří branek (27:24) ale to už bylo bohužel vše. Na víc nám už síly nestačily a domácí své vydřené dva body uhájili.

Pro nás to znamená, že se budeme snažit získat důležité body potřebné k postupu do první šestky v neděli 10.3. To budeme v televizním utkání hostit Hranice. Srdečně zveme, přijďte nás v tomto velice důležitém utkání podpořit.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici