HCB Karviná
Extraliga
čt 7.3.2013 | Týdeník Horník

Přijďte povzbudit na utkání pravdy

KARVINÁ – Nedělní utkání má být tím, které rozhodne o úspěchu či neúspěchu celé sezony. Házenkáři HCB OKD se utkají s Hranicemi, a protože v posledním kole nezvládli důležitý duel s přímým aktérem o postup do elitní šestky v Zubří, musí proti Hranicím vyhrát.

„To bezpodmínečně. V Zubří jsme nehráli vůbec dobře. Kvalitní výkony s Duklou či v Brně byly zapomenuty a musíme bojovat dál. Teď už není kam couvnout, protože do konce základní části scházejí pouhá dvě kola a ani výhra s Hranicemi nám ještě nic nezaručí,“ upozornil manažer karvinského klubu Martin Kostelník.

Extraliga házenkářů bude o tomto a příštím víkendu gradovat duely předních týmů a týmů, které balancují na hraně postupu do nadstavby o 1. až 6. místo. Hned v sobotu se utká Brno se Zubřím, což bude první duel adeptů o první šestku, v neděli před televizními obrazovkami se uskuteční duel druhý.

Karviná přivítá ve svém letitém tradičním čase – v neděli od 10.30 hodin, soupeře, kterého již v aktuální sezoně dokázal jednou porazit. „Televizní utkání nám letos moc štěstí nepřinesla, ale v Hranicích jsme vyhráli, tak snad nám televize přinese zase štěstí,“ usmívá se Kostelník. Házenkáři však daleko více apelují na své věrné fanoušky, kteří je ještě nikdy nenechali při rozhodujících fázích sezony na holičkách. „Doufám, že nás přijdou podpořit v dostatečně velkém počtu a že budou slyšet. Hráči je budou potřebovat víc než kdykoliv jindy.

Jde o stěžejní zápas sezony,“ potvrdil Kostelník. V případě výhry si Karviná z padesáti procent zajistí účast v první šestce a tím pádem i duely o medaile. Záležet bude i na dalších zápasech, ale šance je velká. Naopak v případě jakékoliv bodové ztráty půjde zřejmě o konec sezony, protože i kdyby měli baníkovci hrát skupinu o udržení, mají už teď takový náskok, že budou nadstavbu o 7. až 11. místo hrát vyloženě z povinnosti. A to by byla obrovská škoda.