HCB Karviná
Zápasy
st 22.5.2013 |

Sezonu jsme zakončili vysokou výhrou

Zápasové menu

Ani v posledním utkání této sezony, respektive její nadstavby, jsme nenašli přemožitele a obsadili jsme tedy konečnou sedmou příčku. To ostatně bylo v podstatě jisté už před začátkem nadstavby. Je dobře, že hráči opravdu odpovědně soutěž dohráli, jejich přístup byl profesionální a žádné utkání nadstavby nevypustili, byť bylo určitě velmi těžké najít motivaci.

Před utkáním proběhly dvě společenské události. Starší dorostenci totiž obdrželi stříbrné medaile, které letos vybojovali a poté proběhlo rozloučení s trenérem a bývalým skvělým hráčem, panem Ludvíkem Mrkvou. Ten se totiž rozhodl odejít do trenérského důchodu a teď si bude házenou pouze vychutnávat z hlediště. Připojuji se tak ke gratulantům s přáním všeho nejlepšího a s poděkováním za vše co pro Karvinskou a vlastně i českou či československou házenou udělal.

Poté už bylo zahájeno utkání a naši hráči nikoho nenechali na pochybách že ani dnes nepřipustí komplikace a nedovolí aby jim soupeř vzal body. Přehrávali jsme hosty po všech stránkách a brzy jsme si vytvořili náskok. Ve 14. minutě byl stav 9:4 a pomalu narůstal i dál, přesto že dnes dostávali šanci hráči, kteří toho obvykle příliš nenahrají. A dokonce jsme mohli být svědky dvou prvních extraligových branek Jirky Užeka, který dostal opravdu na palubovce prostoru hodně. Zahrál si tak extraligu spolu se svým starším bratrem Honzou, který si už své místo v kádru vybojoval dříve.

Druhý poločas pokračoval podobně jako první ale postupně naše soustředění přece jen opadlo a v některých pasážích jsme zejména vinou nedůrazné střelby neproměnili řadu stoprocentních šancí. Hosté toho ale nevyužili k žádnému snížení a tak s konečným hvizdem svítil na světelném ukazateli deseti brankový rozdíl 37:27.

Po konci utkání ještě fanoušci poděkovali hráčům za celou sezónu a ocenili jejich přístup a předvedené výkony bez nějaké hořkosti z toho, že se jim nepodařilo proklouznou do horní skupiny nadstavby. Halou se ozýval pokřik "tak jsme sedmí, no a co" a bylo vidět, že toto umístění už "překousli".

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Fotogalerie