HCB Karviná
Zápasy
ne 17.11.2013 |

První venkovní vítězství

Zápasové menu

Po první porážce na domácí palubovce, kterou jsme utržili minulý týden, si pro změnu vezeme tento týden první dva body z venkovního hřiště. Částečně jsme tak kompenzovali ztrátu bodů z minulého kola a udrželi se v boji o první šestku, která zaručuje postup do nadstavbové části Triglav Extraligy.

Byli jsme si dobře vědomi toho jak je toto utkání pro nás důležité abychom se udrželi v boji o první šestku. Ono, jak po minulém utkání trefně poznamenal trenér Michalisko, je teď už vlastně každý zápas velmi důležitý. A hráči nastoupili do utkání dobře, koncentrovaně. Bylo vidět že opravdu ty body z Hranic odvézt chtějí. Hranice totiž nedávno přišly vinou zranění o dvě opory (Stržínka a Konšela) a tím se naše šance na zisk bodů ještě zvýšily.

Naše sestava ale nebyla také kompletní, když se v týdnu zranil Hanisch a ten chyběl pro změnu nám. Ale my jsme se s jeho absencí přece jen vyrovnali lépe než domácí s těmi svými. Na pivotu se objevoval Drobek a byť není pivot, statečně se s touto, pro něj netypickou pozicí, rval.

Hned na začátku jsme se ujali vedení a snažili jsme svou rychlou a aktivní hrou domácí rozhýbat. Ti totiž mají zejména na postech spojek výškovou převahu a tak na ně mohla právě rychlá a pohyblivá hra platit. Přesto to byli právě vysocí hráči domácích Rachač se Zemánkem, kteří se pravidelně prosazovali. Na naší straně kontrovali nejčastěji rychlíci Mlotek a Vančem. A tak byl první poločas velmi vyrovnaný. Pro popis jeho průběhu by se dalo použít obvyklé klišé že se skóre přelívalo z jedné strany na druhou. Přesto se nám v poslední pětiminutovce první půle podařilo získat malý, tříbrankový náskok, po pěkných brankách Chudoby.

Tento náskok jsme pak už dokázali udržovat po celý druhý poločas. Rozchytal se Schams v naší brance a i ten má velký podíl na tom, že domácí už nedokázali zápas nějak podstatně zdramatizovat. Naopak v brance domácích došlo ke střídání, když po několika trochu laciných brankách z prostorů křídel, nahradil Kučerku Fabián. Tato změna se domácím vyplatila když právě naše křídla několikrát vychytal. Ke zvrácení průběhu ale ani tento krok domácím nepomohl. Hraničtí tak prohráli už třetí zápas od té doby, co nehrají již zmiňované posily a naši hráči pro změnu zaznamenali první venkovní a to velmi důležitou výhru.

Příští týden nás čeká další venkovní utkání, když budeme zajíždět na palubovku posledního Přerova. Věříme, že tam potvrdíme dnešní zisk bodů a trochu se zase v tabulce posuneme směrem vzhůru.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, HCB: Snažili jsme se pohlídat spolupráci Tůmy s Rachačem a Zemánkem. Ti sice branky přesto dávali, ale na vítězství to nestačilo. Chtěli jsme tyto hráče utahat a unavit. Také jsme chtěli více hrát na rychlé protiútoky, což se až tak nepovedlo ale jsme šťastni, že jsme poprvé venku vyhráli.

Libor Hrabal, Hranice: Karviná hrála rychle jak v útoku tak obraně a my tak neměli moc šancí. Navíc nám kvůli úzké lavičce docházely síly. Ti tři kluci co teď máme na spojkách to sami neuhrají.