HCB Karviná
mládež
po 6.1.2014 | Redakce

Trenér Hudeček o podzimu B týmu

Trenér Jaroslav Hudeček se pozastavil nad uplynulou podzimní částí B týmu, neboli juniorky HCB Karviná. Jak si tým, či jeho hráči v podzimní části vedli se tedy můžete dočíst v jeho komentáři.

V podzimní části soutěžního ročníku 2013/2014, pokračovali naši junioři v nevýrazných výkonech jako v loňské sezóně. Se ziskem pouhých 4 bodů skončili na posledním 12 místě s celkovým skórem 278:295. Nedá se říct, že by družstvo nebojovalo, ale bohužel výsledky juniorů jsou ovlivněny více faktory.

Prvním a nejdůležitějším je slabá účast na tréninkovém procesu. Celá řada hráčů pracuje ve vícesměnném provozu a tak je samozřejmé, že přednost má práce. Noví hráči se teprve zapracovávají do naši koncepce a pendlující hráči z A družstva ještě nemají potřebné zkušenosti a herní kvalitu. V mnoha případech muselo být družstvo doplněno staršími dorostenci. Řadu utkání jsme tak prohráli právě díky nezkušenosti hráčů, kteří kupili chyby v rozhodujících momentech utkání. Dokladem kolísavé herní kvality je množství hráčů, kteří se na palubovce v podzimní části objevili. Celkem to bylo 24 hráčů!

Družstvo propadlo v obranné činnosti, kde mnohdy nestačili na fyzicky vyspělejší a daleko zkušenější hráče soupeře. Z toho pak pramení nízký počet rychlých útoků, který nás v minulosti zdobil. Proti loňské podzimní části to bylo o 30 RÚ méně! V postupném útoku jsme se pak trápili se střeleckou úspěšností, která byla pouhých 48%! Katastrofální úspěšnost 48% jsme měli i z prostoru křídel. V celé řadě herních ukazatelů zaostáváme proti minulosti. Musíme se v další přípravě zaměřit právě na ty herní činnosti, které máme nejslabší. Pouze u brankářů můžeme být spokojeni. Ti měli za špatnou obranou měli 37% úspěšnost, což není špatné.

Všech 11 utkání odchytal Bartoň, který měl 120 zásahů na 299 střel, což činí 40% úspěšnost. Dále pak Pala 7 utkání 32 zásahů na 90 střel = 36%, Doucha 5 utkání 14 zásahů na 64 střel = 22%, Tabara 4 utkání 6 zásahů na 14 střel = 43% úspěšnost.

Z hráčů odehrál všech 11 utkání pouze jediný Michalisko Tomáš. O vyrovnanosti svědčí minimální rozdíly vstřelených branek. Nejvíce branek vstřelili: Mlotek Tomáš 9 utkání 34 br./74 střel = 46%, Paululik 8 utkání 34/56 = 61% z toho 15 br. ze sedmimetrových hodů, Užek Jiří 9 utkání 33/74 = 45%, Dudek Jan 8 ut. 28/66 = 42% z toho 10 br. ze sedmimetrových hodů, Michalisko 11 utk. 27/64 = 42%, Marhons 10 utk. 26/63 = 41%

Jen tento krátký přehled ukazuje jak špatnou jsme měli střeleckou úspěšnost!

Pevně věřím, že v jarní odvetné části uděláme maximum pro zachování I. ligy mužů! Byla by obrovská škoda rozevřít ještě více nůžky ve výkonnosti mezi II. ligou a extraligou. Již nyní je přechod pro mladé hráče z I. ligy problematický a nedokážu si představit jejich přechod z II. ligy. Přeji všem hráčům pevné zdraví a ať naberou o p5est8vce nových sil a chuti do bojů o záchranu I. ligy!