HCB Karviná
Zápasy
ne 2.2.2014 |

Vykřesali jsme naději

Zápasové menu

Po středeční prohře ve Frýdku Místku jsme nenastupovali k utkání s Brnem zrovna v dobrém rozpoložení. Nicméně hráči zapomněli na nevydařenou středu a dnes podali podstatně lepší výkon. Brno, které ve středu porazilo Duklu, tak odjelo s prázdnou.

Oproti již zmíněného utkání ve Frýdku Místku, kdy nám nevycházelo téměř nic, jsme se dnes před domácími fandy představili v lepším světle. Důležité bylo i to, že se v dnešním duelu rozchytal k dobrému výkonu Víťa Schams a pomohl tak obraně. Také v útoku ale došlo ke zlepšení. Prosazovalo se více hráčů než ve středu, kdy střelecká tíha ležela v podstatě jen na Slávkovi Mlotkovi. Dnes se k němu přidali i další - Radek Sliwka, Marek Vančo či Honza Užek.

Hráči, dobře takticky připraveni na hru Brna, si vybudovali malý náskok už v prvním poločase. Lépe řečeno v jeho koncovce. V 22. minutě byl totiž ještě vyrovnaný stav 7:7 ale do 30. minuty jsme hostům utekli na rozdíl tří branek. V těchto minutách se střelecky dařilo Marku Vančovi a ten se právě postaral o náš malý náskok.

Vyšel nám i nástup do druhého poločasu. To se nám totiž povedla šňůra čtyř branek v řadě a vybudovali jsme si rozhodující brankový odstup od soupeře. Ten už jsme si nenechali vzít a až do konce jsme měli vývoj utkání ve svých rukou.

Vykřesali jsme si tak malou jiskřičku naděje na to, že bychom přece jen mohli o postup do nadstavby ještě zabojovat. Hodně napoví už příští utkání 9.2. ve Zlíně, které musíme vyhrát abychom tu naději rychle zase nepohřbili. Držte nám palce.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček: Podařilo se nám dnes zvednout po střede sebevědomí a to se nám bude před důležitým utkáním ve Zlíně hodit. Chci věřit tomu, že pokud se nám zrovna tam podaří zvítězit, můžeme se ještě do elitní šestky dostat. Dokud ta šance bude žít, tak se o ni budeme rvát. Dneska byl znovu naší ústřední postavou Slávek Mlotek ale rostou i další hráči. Třeba na pivotu Honza Užek. Oproti utkání ve Frýdku-Místku byl podstatně lepší výkon brankářů, dnes tedy Schamse a to bylo hlavní příčinou našeho úspěchu. On byl ten jazýček na vahách. Dnes můžeme být tedy s výkonem spokojeni. Chlapci dodržovali taktické pokyny, v první půli to bylo ještě o určitém hledání jistoty, ale zbytek zápasu se zvládl s přehledem. Snad nám to vydrží i do Zlína.

Fotogalerie