HCB Karviná
Zápasy
ne 16.2.2014 |

Porazili jsme lídra tabulky a jsme pořád ve hře!

Zápasové menu

Dnes jsme znovu potvrdili, že boj o první šestku ještě myslíme vážně a porazili jsme lídra tabulky z Plzně. Přeskočili jsme tak v tabulce Brno a dostali jsme se na sedmé místo. Ještě ale chybí velmi těžký krok - musíme přeskočit aspoň ještě jednoho soupeře a dostat se na místo šesté.

Začátek byl ve znamení skvělých zákroků brankářů a dobrých obran. Branky tak přibývaly velmi pomalu. Trochu navrch měli hosté a my tahali za kratší konec. Ne ale o moc, pořád jsme byli na dostřel a v 18. minutě jsme srovnávali na 5:5. To se trefil Michal Paululik. Poté zase ale hosté úřadovali a vytvořili si znovu malý náskok. Naši hráči ale nijak nepanikařili, pořád bojovali, dodržovali taktické pokyny trenéra a drželi se na dostřel. V poslední minutě první půle se trefil Radek Sliwka, který tak snižoval na pouhý jednobrankový rozdíl. Do šaten šly oba týmy za stavu 10:11 pro hosty. Nic tedy nebylo ani zdaleka rozhodnuto.

V druhém poločase se na palubovce stále hrála rychlá a důrazná házená, zpestřená řadou osobních soubojů. Ale už v 32. minutě svůj důraz trochu přehnal Šindelář, který za zákrok na Tomáše Mlotka obdržel od rozhodčích červenou kartu. Zřejmě pak chyběl hostům v obraně, protože jsme pomalu ale jistě začali získávat převahu. Motlík v brance Plzně už nebyl tak úspěšný jako v prvním poločase a ve 40. minutě jsme už vedli o tři branky (17:14). V naší brance došlo ke změně. Trenér poslal do branky mladého Bartoňe aby na chvíli nechal odpočinout Schamse. Radek Bartoň se ale skvěl uvedl a předvedl řadu výborných zákroků.

Ve 44. minutě dokonce zlikvidoval Škvařilovi sedmičku a poté i následnou dorážku. Pomohl tak svým spoluhráčům v poli k tomu aby svůj náskok udrželi. Hosté přesto dokázali snížit i na rozdíl jediné branky. V těchto fázích zápasu dostal na našem brankovišti trochu více prostoru hostující pivot Petrovský a ten to dokázal využít ke vsítění čtyř branek za sebou. V 56. minutě už to bylo jen 22:21 a schylovalo se k dramatické koncovce. Ta se ale naštěstí nekonala. Šňůrou čtyř branek v řadě jsme zápas rozhodli a tak si mohli hráči a s nimi i diváci vychutnávat vítězství už dvě minuty před koncem.

Zase jsme tak udělali krok k tomu abychom se dostali do první šestky. Ale příští týden jedeme do Lovosic a chtěli bychom samozřejmě uspět i tam. Do konce základní části totiž zbývají už jen dva zápasy!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček: Je to pro nás hodně cenné vítězství. I kdybychom nakonec nepostoupili, kluci chtěli dokázat, že na první šestku mají. Možná i proto byl první poločas z naší strany takový kostrbatý. Hráči byli přemotivovaní, chtěli lídra soutěže mermomocí porazit, a z toho pramenila celá řada zbytečných technických chyb, hlavně v útoku. Vítek Schams v druhém poločase nechytal tak jak jsme se dohodli, tak jsme ho stáhli, aby se uklidnil. Nemyslel jsem si, že Danek Bartoň vydrží v bráně tak dlouho, ale chytil se a pak nebyl důvod jej střídat. Vytáhli jsme na Plzeň takový nezvyklý obranný blok, kdy se vysunul jeden hráč mezi křídlo a spojku, čímž jsme eliminovali nebezpečného Linharta, který hrál do té doby opravdu velmi dobře. Tím jsme otupili pravou útočnou stranu Plzně, ale zároveň jsme tím otevřeli prostor pro pivoty. Plzeň podle mě disponuje jedním z nejlepších pivotů u nás, Leošem Petrovským, který je se svými kily prakticky neodstavitelný. Když dostane míč do ruky, a on si ho umí perfektně zpracovat, je z toho na našem brankovišti velký problém. Ale jsem zase zastáncem toho, že jeden hráč nás nemůže porazit, a to se vyplnilo.

Fotogalerie